Connect with us
Publicitate

Eveniment

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la 20 de copii cazați într-o pensiune de la Lacul Roșu, Harghita. Mai bine de jumătate dintre ei au ajuns la spital

Publicat

pe

S-a dat alarma seara trecută la o pensiune din Harghita. 20 de copii, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, care se aflau în tabără și erau cazați la o pensiune din Lacul Roșu au început să se simtă rău după ce au luat cina. Rând pe rând, micuții au început să aibă febră, vărsături și saune diareice, iar supraveghetorii lor au sunat la 112.

Publicitate

Trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au fost trimise la fața locului. În plus, un echipaj SMURD și o ambulanță din Gheorgheni au intervenit pentru acordarea primului ajutor celor 20 de micuți.

Inițial, profesorii care îi supravegheau pe copii au refuzat transportul la spital, însă micuții se simțeau tot mai rău, iar după ce medicii i-au evaluat pe toți, a fost luată decizia ca o mare parte dintre ei să fie duși la cea mai apropiată unitate medicală.

În total, 12 copii au fost transportați la Spitalul Municipal din Gheorgheni, acolo unde au primit tratament de specialitate. 8 dintre ei au fost duși cu autospeciala pentru victime multiple, 2 cu echipajul SMURD și alți doi cu autospeciala Serviciului de Ambulanță Județean Harghita.

Publicitate

Micuții au primit îngrijiri medicale, iar după ce starea lor de sănătate se va îmbunătăți, aceștia vor fi externați. Urmează ca autoritățile să ancheteze cauza izbucnirii acestui focar de toxiinfecție alimentară. Specialiștii trebuie să stabilească dacă problema a apărut din cauza mâncării sau a băuturii servite la pensiune sau dacă cei mici s-ar fi putut îmbolnăvi din altă parte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes