Connect with us
Publicitate

Eveniment

Suspiciune de infestare cu salmonella la un sortiment de semințe vândut în magazinele Lidl. O altă alertă alimentară a fost dată și pentru hypermarketurile Auchan

Publicat

pe

Două alerte alimentare au fost anunțate de specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Două produse vândute în magazinele Lidl și Auchan din toată țara au fost rechemate din cauza unor nereguli descoperite de curând.

Publicitate

Alerta care vizează magazinele Lidl este legată de o suspiciune de salmonella la un sortiment de semințe vândut în cadrul rețelei de supermarketuri.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producatorul OLIMP si Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Alesto Mix semințe, 200g” cu termenul de valabilitate 20.01.2023 cu loturile 767-221441-1, 767-221521-1, 767-221531-1 si termenul de valabilitate 28.02.2023 cu lotul 767-221541-1. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Alesto, nu sunt afectate de această rechemare”, se arată în anunțul postat pe site-ul ANSVSA.

Lista completă a magazinelor unde au fost comercializate semințele poate fi consultată AICI.

Publicitate

Și compania Auchan a rechemat un sortiment de ulei vândut în hypermarketuri din toată țara pe motiv că un alergen nu a fost declarat pe etichetă. Este vorba despre produsul Auchan Ulei de susan 250 ml, EAN 3596710330645, data de expirare 18/09/2023 – număr de lot 2858 și data de expirare 20/10/2023 – număr de lot 3033.

„Auchan România confirmă că doar produsul și loturile enumerate sunt afectate. Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, lot și data de expirare) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară”, se arată în alerta transmisă de ANSVSA.

În Brașov, uleiul retras de la comercializare se putea regăsi în magazinele Auchan Vest, strada Cristianului, numărul 5 și Auchan Coresi, Strada Zaharia Stancu, numărul 1. Lista completă a magazinelor poate fi consultată AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostlescu Cezar

    7 iunie, 2022 at 7:16 am

    În magazinele Lidl anunțul se referă la alt lot decât cel din articol ? Sa înțelegem ca a-ți aflat știrea de la coltul străzii sau cei de la Lidl nu spun tot ?
    Apoi…înțeleg ca produsele se pun în vânzare …..și. .După aceea cuiva îi vine idea sa facă un control !
    Frumoasa…păcat ca e locuita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes