Connect with us
Publicitate

Administrație

SURSE: Scandal în coaliţia de guvernare. Cîţu ar putea cere demisia Andreei Moldovan după publicarea ordinului care prevede noile criterii de carantinare

Publicitate

Publicat

pe

Ordinul semnat de secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități, este pe cale să genereze un adevărat scandal în coaliție. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu, care ar putea cere demiterea secretarului de stat, susțin surse citate de G4Media.

Publicitate

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

Publicitate

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Aceste noi criterii, care iau în calcul şi numărul testelor efectuate şi locurile libere de la ATI, nu ar fi fost comunicate nici şefului DSU, lui Raed Arafat, nici altor decidenţi politici. Iar asta ar putea declanşa un nou scandal în coaliţie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes