Connect with us
Publicitate

Eveniment

SURSE / Percheziţii DNA într-un dosar de corupţie la Primăria Braşov, vizat ar fi Serviciul Public Local de Termoficare

Publicat

pe

DNA a făcut astăzi percheziții în 16 locații din București, Brașov, Ilfov și Argeș, printre care şi o instituţie publică. Surse judiciare au confirmat pentru Brașov.net că percheziţiile au fost făcute la Primăria Braşov.

Publicitate

Potrivit unor surse neoficiale, descinderile ar fi avut loc Serviciul Public Local de Termoficare Braşov, mai exact la sediul de pe strada Mihail Kogălniceanu al Primăriei Brașov. Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea preferențială a unor contracte de achiziții publice.

Ancheta vizează săvârșirea unor infracțiuni în cursul anului 2022, potrivit acelorași surse.

12 persoane ar fi fost duse la audieri.

Publicitate

”Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea preferențială a unor contracte de achiziții publice.

În cursul zilei de 11 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Ilfov și Argeș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Publicitate

Contactat telefonic, directorul SPLT Braşov, nu a răspuns, având telefonul închis.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes