Connect with us
Publicitate

Cultural

Surprize pentru vizitatori la Castelul Bran, Castelul Peleș și Cetatea Făgăraș în Noaptea Muzeelor

Publicitate

Publicat

pe

Unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, Castelul Bran, Castelul Peleș și Cetatea Făgăraș își deschid larg porțile, pentru turiști, sâmbătă, până în miez de noapte. Administratorii celor trei edificii au pregătit mai multe surprize pentru cei care participă la Noaptea Muzeelor, transmite radiomures.ro.

Publicitate

La Castelul Bran, de pildă, încăperile vor fi foarte puțin iluminate, tocmai pentru a înteți misterul și pentru a scoate în evidență, o dată în plus, legendele țesute în jurul monumentului istoric.

„Turul nocturn și gratuit la castelul Bran are, spunem noi, un element de particularitate, să vizitezi castelul noaptea prin prisma legendei care gravitează în jurul monumentului este o experiență aparte. Venim în paralel și cu lecția de istorie și cu momentul muzical, în sala de muzica a Reginei Maria, organizăm pe întreaga durată a evenimentului caffe concert susținut de celebrul nostru duet de vioară și acordeon. Accesul se face în regim de gratuitate începând cu ora 19.00, iar ultima intrare este programată pentru ora 23.00. Castelul se va închide la miezul nopții.”, a spus purtătorul de cuvânt al Castelului Bran, Alexandru Prișcu.

Cetatea Făgărașului se află în ultima parte e procesului de restaurare și nu poate fi vizitată integral, dar sâmbătă aduce în atenția turiștilor un tur gratuit la două etaje și un eveniment care va începe înainte de deschiderea oficială a nopții muzeelor.

Publicitate

„Începând cu ora 17.00, găzduim un eveniment educativ-cultural, Ioana Voicu Arnăuțoiu, împreună cu Fundația Culturală Memoria și Muzeul Ororilor Comunismului în România propun un proiect educațional extrem de interesant prin care vor să îl aducă în atenția publicului pe Toma Arnăuțoiu, liderul grulupui le rezistență anticomunistă de la Nucșoara, din Argeș, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea sa. Va fi un spectacol de muzică, versuri și literatură de detenție și un film documentar dedicat lui Toma Arnăuțoiu. Se poate vizita etajul unu al castelului, unde noi îi așteptăm pe turiștii care ne vor vizita în <<Noaptea Muzeelor>>, cu o istorie a Țării Făgărașului, etnografie și artă, și etajul al doilea, Sala Tronului, de fapt ceea ce numim noi Sala Tronului pentru că sunt patru încăperi, se poate vedea și curtea interioară, a cărei restaurare este aproape finalizată.”, a spus directorul Muzeului Țării Făgărașului, Elena Băjenaru.

Și Castelul Peleș așteaptă, sâmbătă, oaspeți. Etajul al doilea, deschis publicului în luna februarie a acestui an, poate fi vizitat contra cost, însă Castelul Pelișor este deschis turiștilor în regim de gratuitate.

„Castelul Pelișor, reședința de vară a principilor de coroană Ferdinand și Maria, se va vizita gratuit în intervalul orar 17:00 – 21:15, când se face ultima intrare. Turiștii pot vizita la castelul Peleș și cel de-al doilea etaj al castelului, mansarda așa cum o numim și unde sunt apartamente destinate în epocă doamnelor de onoare ale Reginei Elisabeta, artiștilor invitați de familia regală la Peleș, precum George Enescu, cel care a fost copilul spiritual al Reginei Carmen Silva, apartamenul lui Vasile Alecsandri, apartamentul violoncelistului Dimitrie Dinicu și camera Regelui Mihai. Este locul unde Regele Mihai a locuit în perioada 1926 – 1930. Turul complet costă 150 de lei pentru adulți, 75 de lei pentru seniori și 37,5 lei pentru elevi și studenți, turul complet incluzând parter, expoziția de bază și cele două etaje.”, spune şeful de secție relații publice al Muzeului Național Peleș, Gabriela Dascălu.

Ca în fiecare an, reprezentanții instituțiilor de cultură așteaptă mii de vizitatori, la Noaptea Muzeelor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes