Connect with us
Publicitate

Administrație

Suprafaţa pădurilor virgine sub protecție din Braşov va creşte cu 4.200 ha

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în pădurea virgină Muntele Roşu din judeţul Prahova. Cu această ocazie, ministrul a anunţat dublarea suprafeţelor de păduri virgine din România. „De astăzi, 40.000 hectare de noi păduri virgine şi cvasivirgine din România se află sub protecţie strictă. Când am preluat mandatul, Catalogul Pădurilor Virgine avea incluse circa 28 000 de hectare. Am spus de atunci că România are mult mai multe suprafeţe de atât şi astfel, mi-am asumat că o să dublez suprafeţele pădurilor virgine şi cvasivirgine puse sub protecţie, până la finalul mandatului meu. Astăzi vă anunţ că am reuşit mult mai devreme ceea ce mi-am propus şi cu o suprafaţă mult mai mare decât am estimat iniţial. Avem pregătită licitaţia pentru studiile a 39.865 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Suntem pe locul 4 în topul naţional al pădurilor virgine
În prezent, cele mai multe păduri virgine şi cvasivirgine din România se află în judeţele Caraş-Severin (26%), Hunedoara (14.7%), Maramureş (9.6%), Braşov (8.3%), Prahova (7.8%).
După realizarea tuturor studiilor şi includerea pădurilor în catalog, în aceste judeţe dar şi în celelalte, suprafeţele pădurilor virgine vor creşte cu aproape 6000 de ha în Caraş-Severin, 9400 ha în Gorj, 4800 ha în Hunedoara, 4200 ha în Braşov, 4100 ha în Argeş şi cu 800 ha Prahova. „Vreau să mulţumesc silviculturii româneşti pentru că, spre deosebire de alte state, a reuşit să păstreze intacte zeci de mii de hectare de pădure. De asemenea, îi invit pe toţi experţii din ţară să participe la licitaţia pe care o demarăm: aşteptam toate universităţile de prestigiu din ţară, institutele de cercetare, dar şi Organizaţiile Non-Guvernamentale, inclusiv pe acelea care vorbesc despre pădurile virgine şi nu au reuşit încă să facă studii elaborate nici măcar pentru un ha de pădure virgină sau cvasivirgină”, a încheiat ministrul Costel Alexe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes