Connect with us
Publicitate

Social

Suporter special la meciul de hochei Corona Braşov – CS Miercurea Ciuc. Preşedintele Ungariei a asistat din tribună la partidă

Publicat

pe

Președintele Ungariei Novák Katalin se află în vizită privată în România, ea postând pe pagina de Facebook imagini din Cheile Vîrghișului și de la meciul de hochei Corona Brașov – CS Miercurea Ciuc.

Publicitate

Novák Katalin a postat o primă imagine alături de comentariul: ”weekend prelungit cu familia în Transilvania. drumeție în Cheile Vîrghișului”, scrie News.ro.

O altă serie de imagini este de la Brașov, de la meciul de hochei Corona Brașov – CS Miercurea Ciuc, unde a discutat cu primarul Brașovului Allen Coliban și s-a fotografiat alături de cei aflați în tribune.

”Galeriei Ciucului s-a alăturat în această seară un oaspete important, președinta Ungariei, Katalin Novák. Primarul Allen Coliban a salutat vizita demnitarului și i-a înmânat un tricou al echipei de hochei Corona Brașov semnat de jucătorii Brașovului”, conform unei postări de pe pagina de Facebook a CSM Corona Brașov.

Publicitate

În mai anul acesta, Katalin Novak a participat la tradiționalul pelerinaj de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, ulterior, ea postând pe pagina ei de Facebook un material video cu așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Postarea a fost însoțită de mesajul ”Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Ca reacție, Ministerul Afacerilor Externe l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la București, Zákonyi Botond, căruia i s-a transmis dezaprobarea fermă cu privire la mesajele publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României care ”nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări”.

În replică,  Președinția Ungariei a transmis, conform MTI, că protestul Ministerului de Externe din România este excesiv și nejustificat, însă nu este unul neobișnuit.

Potrivit reacției Președinției Ungariei, postarea în cauză – care a fost inspirată de Imnul Secuiesc intonat în cadrul pelerinajului de la Șumuleu Ciuc – poate fi regăsită în continuare pe pagina de social media a lui Katalin Novak.

În octombrie anul acesta, președintele Klaus Iohannis s-a aflat la Budapesta, unde s-a întâlnit cu omologul ungar. La acel moment, Katalin Novák a declarat, în cadrul declarațiilor comune cu președintele Klaus Iohannis, că pentru ambele țări este importantă situația minorităților naționale. ”Amândoi suntem hotărâți să reducem aceste tensiuni și de asemenea să contribuim la întărirea maghiarimii” a spus Novak, ea precizând că ”amândoi sunt convinși de faptul că susținerea și întărirea poziției etniei maghiare este una de interes comun și reducerea tensiunilor este de asemenea un interes comun”.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes