Connect with us
Publicitate

Economic

Supermarketul-fenomen cu prețuri mici, pe urmele Lidl, Kaufland, Auchan sau Carrefour. Se deschide şi la Braşov

Publicat

pe

Bătălia de pe piața de retail din țara noastră este acerbă, însă un magazin românesc câștigă tot mai mult teren. Este vorba despre supermarketul La Cocoș, care a intrat recent în top 10 al celor mai importante lanțuri de magazine din țara noastră.

La Cocoș este un retailer românesc ce a fost înființat de omul de afaceri Iulian Nica. Magazinele deținute de afaceristul  ploieștean sunt recunoscute pentru prețurile mici și reducerile imbatabile. În ciuda faptului că marea bătălie de pe piața de retail din țara noastră se dă între giganții Carrefour, Kaufland și Lidl, magazinele La Cocoș au câștigat tot mai mult teren.

Astfel, după ce anul trecut a înregistrat o creștere de 36,5% a cifrei de afaceri, care a ajuns până la 974,3 milioane de lei, supermarketul La Cocoș a intrat în topul primelor zece lanțuri de magazine din România. Mai mult, vânzările celor trei magazine din Ploiești și București au fost mai mari decât cele ale Supeco, unul dintre brandurile lanțului Carrefour, care are 27 de magazine în toată țara, primul deschis în 2014.

Supermarketul La Cocoș își continuă expansiunea

Publicitate

Pentru acest an, supermarketul La Cocoș și-a anunțat extinderea în țară prin deschiderea a două noi magazine. Primul magazin va fi deschis la Brașov, în complexul comercial Brintex Discount Shopping Center. Al doilea supermarket La Cocoș va fi deschis în Pitești, în fosta locație a magazinului PIC.

„La Cocoş a alocat un buget de investiţii pentru 2024 în valoare de aproximativ 16 milione euro pentru deschiderea celor două magazine noi, din care 5,5 mil euro pentru cel de-al patrulea hipermarket din Braşov, iar restul pentru cel din Pitești. Aceste investiţii fac parte din planul de dezvoltare care prevede extinderea reţelei cu cinci unităţi noi în patru oraşe din Romania, până la sfârşitul anului 2025!”, a declarat recent Iulian Nica, potrivit bugetul.ro.

În plus, supermarket La Cocoș va stabili în acest an un nou record pentru comerțul românesc, și anume atingerea unei cifre de afaceri de un miliard de lei.

Regula impusă de patronul La Cocoș pentru a menține prețurile mici

Omul de afaceri Iulian Nica a dezvăluit recent cum reușește să mențină prețurile cât mai mici în magazinele sale. Aceasta spune că regula de bază prin care sunt stabilite prețurile este impunerea limitării adaosului comercial mediu la aproximativ 9%. Mai mult, el chiar a denumit această regulă „Biblia La Cocoș”, de la care niciunul dintre angajații săi nu are voie să se abată.

„Politica de sta­bilire a preţurilor de vânzare se face doar în baza unei reguli de aur, pe care, îm­preună cu echi­pa, am denumit-o „Biblia La Cocoş”. Această re­gulă de bază ne li­mitează la un adaos mediu de apro­xi­mativ 9% aplicat peste preţul de achi­ziţie al produselor. Echipa noas­tră nu se poate abate de la această regulă!“, a declarat Iulian Nica.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes