Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Suntem în plin război. Psihologic și Informațional

Publicat

pe

Convențional, psihologic și informațional. Acestea sunt cele 3 tipuri de războaie care se poartă în zilele noastre, iar în ultimele două suntem implicați cu vârf și îndesat.

Pe de o parte, se încearcă divizarea societății, pentru ca ajutorul dar ucrainenilor – atât militar, cât și umanitar, să fie din ce în ce mai contestat și îngreunând, astfel, orice inițiativă. Al doilea pilon este instaurarea panicii prin „aruncarea” pe piață de diverse informații menite să destabilizeze atât economia, cât și liniștea socială – vezi prețurile la combustibil, criza de ulei, ordinele false de înrolare, lipsa de cashflow în valută din bănci și altele.

Iar pe de altă parte se încearcă instaurarea unei stări de teroare, de frică, prin crearea de scenarii fictive, a unor teorii ale conspirațiilor în jurul unor evenimente care au loc – cum a fost dublul accident aviatic de la Constanța de la începutul lunii sau prăbușirea dronei militare la Cluj.

Într-un ocean de informații care ne inundă zi de zi ne este foarte greu să discernem între ce ar putea fi adevărat și ce nu, să identificăm pericolul real și mai ales să conștientizăm rezultatul acțiunilor noastre impulsive. Adică acele momente în care ne ducem „cu turma”, fără să realizăm impactul general pe termen mediu și lung. E ca atunci când spunem că „un vot în plus sau în minus tot aia e”, deși istoria ne-a învățat că fiecare vot contează.

Publicitate

Despre toate aceste tipuri de bătălii am discutat în cea mai recentă ediție a Interviurilor Brasov.net cu prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii. Oficialul a vorbit și despre măsurile privind integrarea cât mai lină a refugiaților ucraineni ce își doresc să rămână la noi în județ: medici de familie dedicați nevoilor acestora, facilitarea angajărilor și includerea copiilor în sistemul educațional.

Urmărește și tu discuția și lasă-ne un comentariu cu părerea ta despre impactul conflictului de la graniță asupra noastră, a brașovenilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes