Connect with us
Publicitate

Social

Sunt interzise în continuare picnicurile şi grătarele chiar şi în locurile special amenajate

Publicat

pe

Poliţia Locală Braşov a transmis un comunicat de presă prin care doreşte să reamintească braşovenilor regulile care trebuie respectate în continuare pentru activităţile în aer liber. Vremea frumoasă anunțată de meteorologi pentru acest sfârșit de săptămână, îi va scoate afară din case pe mulți dintre brașoveni.

Drept urmare, Poliţia Locală Braşov anunţă că „acesta este un motiv serios să vă readucem aminte de existența unor măsuri de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, norme ce trebuie respectate.

Așadar, ce trebuie să știți? Fără grătare și fără picnic! Conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 9/2020, sunt interzise activitățile de picnic, jocuri colective și de societate, în spaţiile publice de relaxare, cum ar fi de exemplu Parcul Schaeffler – Livada Poștei, Parcul Titulescu, Aleea de sub Tâmpa, Parcul Magnolia din Centrul Civic sau Parcul Trandafirilor. De asemenea, este bine de știut că în Parcul Lac Noua, Pietrele lui Solomon și La iepure nu se vor putea face grătare, chiar dacă sunt zone special amenajate pentru aceste activități. Situația pandemică actuală impune respectarea cu strictețe a acestor măsuri de prevenție pentru evitarea riscului de îmbolnăvire, ținând cont de gradul ridicat de transmitere a bolii.

Vă readucem aminte că, cele mai importante reguli de prevenție rămân distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și dizenfectarea/spălarea mâinilor!”

Publicitate

Poliția Locală Brașov îi sfătuiește pe brașoveni să țină cont de normele în vigoare pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Menționăm că agenții se vor asigura de faptul că și în zonele de agrement sunt respectate regulile de prevenție. Locațiile amintite au fost monitorizate și la sfârșitul săptămânii trecute, când câțiva brasoveni au și fost sancționați pentru că au fost surprinși la grătare, deși această activitate este interzisă în această perioadă. Conform Legii 61/1991 art. 2 pct. 29 – nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente în caz de calamităţi naturale sau alte pericole publice, amenda este între 500 şi 1.500 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes