Connect with us
Publicitate

Util

Braşovul sub Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Ce recomandă ISU

Publicat

pe

ANM emis noi avertizări meteo, 20 de județe fiind sub Cod portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică până joi la ora 8.00., vizat este şi judeţul Braşov.

O avertizare meteo Cod galben a intrat în vigoare miercuri la ora 10.00 și expiră joi la ora 10.00.

În sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Publicitate

Alerta Cod portocaliu începe miercuri la ora 12.00 și expiră joi la ora 8.00.

În Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Avertizarea vizează județele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Recomandări

  • Pentru siguranța voastră, pe timpul manifestărilor fenomenelor meteo, respectați următoarele recomandări:
  • Întrerupeți orice activitate în aer liber;
  • Intrați în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism;
  • Închideți ferestrele şi uşile;
  • Parcați autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
  • În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes