Connect with us
Publicitate

Economic

Studiul de fezabilitate pentru modernizarea căii ferată Braşov – Predeal, prelungit cu 10 luni. Aici ar putea fi construit cel mai lung tunel din ţară

Publicat

pe

CFR Infrastructură a prelungit cu 10 luni durata studiului de fezabilitate pentru modernizarea secțiunii Predeal – Brașov (27 km). Pe acest tronson ar putea fi construit un tunel de 7 kilometri, cu linie de mare viteză. La această lungime, va fi cel mai lung tunel din România.

Publicitate

„Prelungire durată contract cu 10 luni. Durata de implementare a contractului devine 33 luni de la data de începere a prestării serviciilor”, se arată într-un anunț publicat luna aceasta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), transmite economica.net.

Modernizarea secțiunii feroviare Predeal – Brașov ar putea include construcția unui tunel de 7 kilometri, proiectat la parametri compatibili cu o linie de mare viteză viitoare, potrivit celor mai recente informații din cadrul contractului de studiu de fezabilitate aflat în derulare.

CFR SA a semnat pe 21 august 2020 contractul de „Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea secțiunii feroviare Predeal – Brașov” cu asocierea Egis România – Egis Rail SA – Italrom Inginerie Internațională SRL.

Publicitate

Valoarea contractului este de 14,199 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanţare este din fonduri CEF 2014 – 2020.

Ordinul de începere a fost emis pe 7 septembrie 2020, durata de implementare inițială a contractului fiind de 23 luni de la ordinul de începere, potrivit informațiilor de pe pagina CFR SA dedicată proiectului.

Modernizarea liniilor București – Craiova, Ploiești Triaj – Focșani și Predeal – Brașov se situează pe primele trei locuri pe lista proiectelor prioritizate din Programul Feroviar al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Pentru linia Predeal – Brașov (27 km), valoarea lucrărilor este estimată la 1,4 miliarde de euro, fără TVA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes