Connect with us
Publicitate

Util

STUDIU / În centrul Braşovului şoferii caută un loc de parcare timp de 10-15 minute. 38,7% dintre șoferi caută zilnic un loc de parcare aici. Căutate sunt și parcările din Centrul Civic, Astra sau Bartolomeu Nord

Publicat

pe

Publicitate

Chiar dacă prețurile pentru locurile de parcare au fost majorate în cele mai multe municipii din România, zonele centrale din marile orașe sunt sufocate de autoturisme. Acest lucru se observă și pe un studiu realizat de yeParking, în luna februarie 2021, privind zonele cele mai solicitate de staționare de șoferii înscriși aplicație. În majoritatea municipiilor, zonele centrale rămân cele mai solicitate de utilizatori.

În Brașov, cele mai multe parcări se efectuează în centrul orașului. 38,7% dintre șoferi caută zilnic un loc de parcare acolo și își petrec în medie 10-15 minute în căutarea unui loc de staționare.

Foarte căutate sunt și locurile din Centrul Civic, pentru 22,1% dintre conducătorii auto, Astra cu 20,1%, Bartolomeu Nord cu 10,8% și Tractorul cu 8,4%.

„Autoritățile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunități de a rezolva problema locurilor de parcare. Există numeroase zone sau spații care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidențiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporție de 80% rămân goale pe timpul nopții.„, transmit reprezentanţii yeParking.

Publicitate

În marile orașe din Europa, autoritățile încurajează parksharing-ul, oferă beneficii șoferilor care își lasă autoturismele în parcări de tip “park&ride” sau donează permanent veniturile obținute din taxele de staționări – către proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau școli.

“Parking-urile sunt mereu binevenite, dar parcă și mai plăcute sunt parcurile și zonele pietonale. Însă va rămâne mereu problema opțiunilor de parcare. De aceea propunem principiul, eficientizam mai mult – construim mai puțin.

Majorarea tarifelor de parcare în zonele centrale – în speranța descongestionării traficului – este una dintre soluții, dar nu ar trebui să fie singura. Municipalitățile pot să își deschidă orizonturile, să găsească și să implementeze alternative, în folosul activ al comunității.

Noi prezentăm o astfel de alternativă, gratuită, de a încuraja parksharingul atât pentru parcările de domiciliu cât și pentru cele private. Iar cei care își distribuie locul de parcare către comunitate să aibă parte de diverse beneficii. Primăriile pot să încurajeze astfel utilizarea transportului alternativ sau staționarea în parking-urile din jurul zonelor centrale, oferind discount-uri și subvenții celor care contribuie prin parksharing.

Sunt doar câteva idei, dar în măsura în care comunitatea va găsi deschidere din partea autorităților locale, sunt sigur că putem găsi cele mai eficiente soluții”, a declarat Mihai Lodoabă, CEO yeParking.

yeParking este singura aplicație de parksharing din România care ajută șoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite orașe din țară: Cluj – Napoca, București, Iași, Brașov sau Oradea fiind doar câteva dintre ele. Aplicația are ca scop să favorizeze punerea în valoare la maximum a parcările existente, atât pentru proprietarii lor, cât și pentru șoferi. Încurajează comunicarea și implicarea activă a șoferilor în rezolvarea problemelor legate de trafic, plecând de la premisa că schimbarea poate și trebuie să înceapă și din comunitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes