Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Studenții Universității Transilvania au început să populeze căminele de la Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Studenții căminiști ai Universității Transilvania au revenit la Brașov.

Mulți dintre tinerii care au primit loc în cămin au venit să își semneze contractul încă din prima zi de cazare și să își aleagă patul din cameră, pentru că sunt camere cu două, trei sau patru locuri, în funcție de cămin, relatează Radio România Braşov FM.

Tinerii au venit încărcați cu bagaje, în care un loc important îl ocupă hainele groase, pentru vremea din Brașov.

Cei care au venit la prima oră a dimineții s-au și cazat deja. Alții au venit mai târziu și s-au așezat direct la cozi.

Publicitate

“Deocamdată n-am apucat să intru în cămin, dar o să-mi scot contractul și abia aștept să văd cum este. Anul trecut am fost plăcut surprins de ce a fost. Chiar foarte curat, foarte ok. Un pic cam scump la preț, dar, în rest e foarte bine. Astăzi am venit cu mașina pentru că am avut foarte multe bagaje de adus: haine, lenjeria de pat și tot ce mai am nevoie – farfurii, tigăi etc.”, a declarat un student.

“Urmează să mă cazez, dar sper să nu fie foarte aglomerat. Am venit din Brăila cu mașina, cu bagajele, hainele groase, în principiu, pentru iarnă, ce se poate căra cu mașina, lenjeriile de pat”, a spus o studentă.

“Am trecut anul III. Am stat numai în cămin. Mă bucur că sunt cu colegii mei”, a precizat altă studentă.

Din acest an, tarifele de cămin au crescut cu aproximativ 14%, pe fondul majorării facturilor la utilități.

Mai mult, Universitatea poate decide, în timpul anului universitar, ajustarea taxelor, dacă vor crește cheltuielile cu peste 15%.

Chiar și așa, solicitări pentru un loc a cămin sunt mai multe decât poate acoperi Universitatea.

“Sunt 2 zile în cadrul primei etape. Poate că presiunea este mai mare la început. Mai mult ca sigur nu toți cei care au solicitat cazare se vor și prezenta să își preia locul și, în situația asta, desigur, de aia există și celelalte 2 etape de distribuire; vor putea prinde și cei care efectiv au nevoie de cazare și poate n-au prins chiar de la început. Practic sunt cele 2 cămine din complexul Memo, 1 și 2, unde au rămas câte 3 în cameră. De asemenea, am alocat un cămin – căminul 16 – în acest moment numai pentru studenții internaționali, pentru că a crescut foarte mult numărul studenților internaționali și la noi la universitate. Dar, și așa, eu cred că după cea de-a 3-a etapă vom acoperi cel puțin 80%, dacă nu chiar mai mult”, a explicat prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof. dr. ing. Daniel Munteanu.

Ultima etapă de cazare se încheie în 3 octombrie.

Tot în 3 octombrie se deschide oficial anul universitar 2022 – 2023 la Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes