Connect with us
Publicitate

Social

Studenții basarabeni din Brașov solicită o secție de vot pentru Prezidențialele din Republica Moldova

Publicat

pe

Studenții basarabeni din mai multe orașe din România au expediat demersuri în adresa Comisiei Electorale Centrale din R.Moldova, solicitând deschiderea secțiilor de votare pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a-și exercita dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, transmite Deschide.md.

Publicitate

În solicitarea expediată în adresa CEC, Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța atrage atenția că în județ locuiesc sute de cetățeni ai R.Moldova, printre care 277 de studenți. În acest sens, se solicită deschiderea a unei secții de votare în incinta Universității „Ovidius”.

Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov, la fel, solicită deschiderea a unei secții de votare în incinta Casei de Cultură a Studenților. Potrivit datelor prezentate, în județul Brașov locuiesc aproximativ 400 de studenți și elevi din R.Moldova.

La fel, secții de votare sunt solicitate în Cluj-Napoca (800 studenți din R.Moldova), Craiova, Petroșani, Târgu Jiu și Pitești (circa 1000 studenți), Iași (în jur de 5000 de studenți și elevi), Sibiu (circa 200 studenți), Timișoara.

Publicitate

De precizat că la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în România au fost deschise 12 secții de votare. În cadrul acelui scrutin, peste 8 000 de cetățeni ai R.Moldova și-au exercitat dreptul la vot – practic dublu față de numărul de cetățeni ai R.Moldova care și-au exercitat dreptul la vot în Rusia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes