Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Structurile private care administrează fondul forestier al județelor din centrul ţării au realizat, anul trecut, plantații pe 1.130 de hectare. Ce suprafaţă a fost împădurită la Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Structurile private care administrează fondul forestier din județele Brașov, Mureş, Harghita, Covasna și Sibiu (mai puțin fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva) au realizat, anul trecut, plantații pe o suprafață de peste 1.130 de hectare.

Publicitate

Aproape 5 milioane de puieți au fost plantați dintre care peste 40% în județul Harghita, 23% în județul Brașov și mai puțin de 5% în județul Mureș.

De asemenea, au fost regenerate peste 1.000 de hectare de păduri dintre care doar 70 de hectare în Mureș.

Pentru anul acesta, a fost programată aceeași suprafață de împădurit, cea mai mică fiind tot în județul Mureș, 55 de hectare din cele peste 1.000 de hectare din raza de competență a Gărzii Forestiere Brașov.

Publicitate

„La nivelul anului 2020, structurile private care administrează fonduri forestiere și-au propus să regenereze și să planteze anumite suprafețe dar, în funcție de situația pandemică la nivelul țării, ei, practic, n-au reușit să-și atingă prevederile. Și în anul 2021 și-au propus să regenereze ce aveau în plan și sperăm să atingem aceste planificări. Au fost județe care s-au apropiat de prevederi dar în județul Mureș, probabil, nu a fost nevoie de mai mult, de suprafețe mai mari de regenerări naturale și artificiale”, a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Forestiere Brașov, Mihai Abutnăriței

Suprafața fondului forestier situat pe raza de activitate a Gărzii Forestiere Brașov este de peste un milion de hectare, fiind aproximativ egal împărțită între cele patru județe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes