Connect with us
Publicitate

Administrație

Strada Institutului, care face legătura cu Aeroportul Brașov, va fi extinsă. Șoseaua va avea patru benzi, trotuare și pistă pentru bicicliști

Publicat

pe

Unul dintre proiectele discutate și avizate de Comisia de Circulație la sfârșitul săptămânii trecute este cel referitor la proiectul de lărgire a străzii Institutului (sector CF Brașov-Sibiu – ocolitoare Brașov, drum de legătură și amenajare intersecție str. Institutului – Ocolitoare Brașov”, faza SF. Membrii comisiei au avizat propunerea proiectantului privind extinderea străzii Institutului la două benzi pe sens și conectarea cu DN1 printr-un sens giratoriu suspendat, pe pasajul de pe Calea Făgărașului.

Publicitate

Dezvoltarea a două proiecte majore, adică viitorul „Medical City“ – format din Spitalul de Pneumoftiziologie și Infecțioase și Spitalul regional – și aeroportul, transformă această arteră de circulație într-una majoră pentru dezvoltarea orașului, așa că extinderea ei și crearea de legături cu ocolitoarea și DN1 sunt vitale pentru asigurarea unui trafic rutier optim către aceste proiecte de investiții.

Conform proiectului, aflat în faza de studiu de fezabilitate, lărgirea străzii Institutului presupune: extinderea carosabilului de la două la patru benzi a 3,50 m, cu două benzi pe sens; zonă verde: 1 m dreapta – stânga drumului; trotuar: 1,50 m dreapta – stânga drumului; pistă de bicicliști: 1,50 m dreapta – stânga drumului, care se conectează cu Calea verde. Lățimea totală a străzii, lărgită și reabilitată, va fi de 22 metri.

Pe lângă legătura cu străzile adiacente și cu ocolitoarea municipiului, proiectul de lărgire a străzii Institutului are ca efect și rezolvarea problemei majore a legăturii dintre cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden cu restul orașului, influențate mai ales de trecerile la nivel cu calea ferată.

Publicitate

Varianta avizată de Comisia de circulație pentru a lega strada Institutului cu Calea Făgărașului, care se va desfășura în a doua etapă, constă din construirea unui pasaj denivelat, care să supratraverseze calea ferată și să se conecteze cu pasajul spre Ghimbav, printr-un sens giratoriu suspendat.

Actualul pasaj de pe Calea Făgărașului va fi refăcut în zona în care supratraversează strada Curmăturii și se amenajează sensul giratoriu. În acest fel vor fi eliminate blocajele cauzate de circulația feroviară care îngreunează traficul rutier dinspre și spre acest cartier.

Alte proiecte avizate în cadrul Comisiei de circulație:

1. Realizare acces din strada Laminoarelor, prin desfacerea plăcilor de gard prefabricat” – la adresa Str. Poienelor nr. 5 – faza D.T.A.C., propus de Bodan Florin; „Construire locuințe semicolective înșiruite, împrejmuire teren” – la adresa Str. Laurian Someșan f.n. – faza D.T.A.C., propus de Torconstruct Prim S.R.L; „Construire parc fotovoltaic, împrejmuire, amplasare stație de transformare” la adresa Str. Strunga Mielor nr. 1 – faza D.T.A.C, propus de Kronospan Trading S.R.L.;

2. Solicitarea S.C. Lime Technology Network S.R.L. pentru amplasarea trotinetelor electrice pentru serviciul de închiriere în sistem self service, cu condiția obținerii avizului poliției rutiere;

Publicitate

3. Solicitarea Qualis Properties pentru „Modificare A.C. 751/2019, reamenajări interioare și exterioare (spații verzi și parcări)” – la adresa Str. 13 Decembrie nr. 127 – faza D.T.A.C.; solicitarea lui Ilisei Andrei pentru „Înființare stație BUS intermediară” – Str. Turnului – Centrul de Radioterapie Medeuropa; solicitarea lui Balasz Felix pentru „Amenajare trecere pentru pietoni” – intersecția Str. Laminoarelor – Str. Oțelului, cererea S.C. Insigra S.R.L. pentru „Construire locuințe colective“ – la adresa Str. Ioan Popasu f.n. – faza P.U.Z.; solicitarea depusă de MUT Capital Invest S.R.L pentru „Demolare anexe; construire clădire de birouri” – la adresa Str. Crișana nr. 46 – faza P.U.D.

4. Propunerea primăriei pentru eliminarea unor locuri de parcare pe str. Toamnei care afectau circulația – este vorba de primele locuri de pe partea stângă, în sensul de mers, la intrare pe str. Toamnei dinspre 15 Noiembrie, amenajate pe carosabil, și cele de pe partea dreaptă, în zona stației de autobuz.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes