Connect with us
Publicitate

Economic

Strabag duce în instanță lupta pentru tronsonul 4 al Autostrăzii Făgăraş – Sibiu

Publicat

pe

Strabag a atacat la Curtea de Apel București (CAB) decizia prin care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) i-a respins contestația depusă în cazul licitației pentru tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Amintim că pentru acest lot, Compania de Drumuri a desemnat câștigătoare oferta asocierii de constructori turci Makyol – Yapi.

„Respinge pe fond”, se arată în soluția pe scurt pronunțată pe 10 iulie de CNSC în cazul contestației Strabag, transmite economica.net.

Publicitate

Deși în urma deciziei CNSC, contractul pentru tronsonul 4 putea fi semnat cu asocierea declarată câștigătoare Makyol – Yapi, conducerea CNAIR a decis să aștepte după o eventuală decizie a Curții de Apel București (CAB), au spus la acel moment surse oficiale pentru ECONOMICA.NET.

Și iată că pe 25 iulie 2023, la CAB a fost înregistrat un dosar prin care STRABAG atacă decizia CNSC din 10 iulie. Primul termen stabilit în acest dosar este 23 august.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat pe 5 mai că o asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) din Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13). Mai exact, este vorba despre asocierea Makyol – Yapi.

Publicitate

Oferta financiară desemnată câștigătoare are o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA).

Contractul prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor).

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova – Transilvania.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes