Connect with us
Publicitate

Economic

Strabag a câștigat contractul pentru modernizarea DN 73, Fundata – Câmpulung, după reevaluarea ofertelor. Constructorul desemnat iniţial câştigător a depus contestaţie

Publicat

pe

Publicitate

Constructorul ARL Cluj (parte a grupului Strabag) a fost desemnat oficial câștigător al contractului pentru modernizarea DN 73 Câmpulung – Fundata, după reevaluarea ofertelor. Constructorul Groma Hold din Bulgaria, desemnat inițial câștigător, a depus însă contestație încă din data de 28 iunie.

La peste un an de la lansarea licitației, după trei contestații admise la CNSC și după reevaluarea ofertelor, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, i-a desemnat oficial pe clujeni câștigători ai contractului de aproape 500 milioane lei, transmite economedia.ro.

Inițial, asocierea condusă de constructorul Groma Hold din Bulgaria câștigase licitația.

Groma Hold (Bulgaria), a depus ofertă doar pentru Lotul 1, iar ARL Cluj pentru ambele loturi.

Publicitate

Compania ARL Cluj este deținută de Strabag, constructor care a finalizat cu 8 luni înainte de termen lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe A3 Transilvania.

Pentru lotul mai ușor din județul Brașov, constructorul român Viarom a început organizarea de șantier în martie.

Primul contract pentru reabilitarea DN 73 Piteşti – Braşov (aproximativ 103 km) a fost semnat în 2011 cu asocierea Azvi – Straco pentru 275 milioane lei, lucrările au început de-abia în 2014 şi s-au blocat la 50%, din cauza proiectului tehnic vechi şi a costurilor de execuţie care nu mai puteau fi acoperite la valoarea reală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes