Connect with us
Publicitate

Turism

Sticlele mai mari de 100 de mililitri ar putea fi permise în bagajele călătorilor cu avionul. Unele aeroporturi au fost dotate cu scanere performante care pot detecta lichidele periculoase

Publicat

pe

Publicitate

Noile scanere 3D din aeroporturi ar putea să însemne, de fapt, sfârșitul celor aproape două decenii în care pasagerii nu au avut voie să călătorească cu prea multe lichide în bagaje. Se va putea zbura în siguranță, chiar și cu ele, spun specialiștii. Timp de 18 ani, călătorii nu au avut voie să călătorească cu lichide de peste 100 de mililitri asupra lor. Lucrurile s-ar putea schimba pe măsură ce se implementează noi reguli.

Potrivit jurnalulnational.ro, măsurile de securitate ar putea fi relaxate din acest punct de vedere. Asta nu înseamnă că nu se va călători în condiții de siguranță. Scanerele CT de înaltă tehnologie vor permite eliminarea regulilor privind cantitatea de lichide pe care vor putea să o aibă asupra lor turiștii. Mai mult decât atât, scanerele 3D din aeroporturile europene ar putea să eficientizeze controalele de securitate și să reducă timpii de așteptare, potrivit promisiunilor autorităților din aviație.

În prezent, folosind tehnologia cu raze X a tomografiei computerizate (CT), similară cu cea utilizată în domeniul medical, scanerele oferă o imagine 3D clară a tot ceea ce se află în bagajele pasagerilor. Imaginile pot fi rotite la 360 de grade și mărite, permițând o analiză amănunțită a fiecărui detaliu. Practic, va avea loc o despachetare digitală a bagajelor, potrivit explicațiilor oferite de producătorul de dispozitive Smiths Detection. Vorbim despre o îmbunătățire față de imaginile 2D curente utilizate în majoritatea aeroporturilor.

Astfel, cea mai nouă tehnologie de screening care este implementată poate detecta compuși explozivi în cantități mai mari. Dacă un articol pare suspect, bagajul va fi controlat de către ofițerii de securitate, care o vor inspecta pentru articole interzise. Datorită noilor scanere, alarmele false vor fi mai puține la număr, ceea ce ar promite o reducere a verificărilor inutile ale bagajelor turiștilor.

Publicitate

Potrivit celor mai recente informații, unele aeroporturi deja au renunțat la limita de 100 de ml de lichid din bagajele călătorilor. Dintre acestea, amintim:

  • Aeroportul Internațional Teesside din County Durham, Marea Britanie
  • Aeroportul Internațional Schiphol din Amsterdam
  • Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci din Roma

Reprezentanții aeroportului El Prat din Barcelona spun că speră să înceapă implementarea noului sistem în vara anului 2024. Diverse aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv Londra Gatwick și Heathrow, au testat scanerele în ultimii ani. Guvernul Regatului Unit a stabilit ca termen limită iunie 2024 pentru lansarea noii tehnologii de securitate, deși unele aeroporturi au comunicat că începutul anului 2025 este un termen mai realist.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes