Connect with us
Publicitate

Eveniment

Steagul secuiesc, respins de instanță, nu doar pentru orașul Sfântu Gheorghe. Curtea de Apel Brașov a anulat Hotărârea de Guvern prin care a fost adoptat drapelul și pentru județul Covasna

Publicat

pe

Lovitură după lovitură pentru autoritățile din Covasna. După ce magistrații Curții de Apel Brașov au anulat o hotărâre a consiliului local al primăriei Sfântu Gheorghe de adoptare a steagului secuiesc, acum judecătorii brașoveni au luat aceeași decizie și pentru drapelul județului Covasna.

Publicitate

Pe 15 septembrie 2021, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care steagul secuiesc devenea drapel oficial al județului Covasna. Pentru că acest simbol nu reprezenta și populația de români, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a acționat în judecată autoritățile.

Iată soluție Curții de Apel Brașov din data de 14 iunie: „Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocate de către pârâtul Guvernul României. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Victoriei, nr. 1, Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 4, jud. Covasna. Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către intervenienta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Anulează HG nr. 989/2021 privind aprobarea modelului de steag al Judeţului Covasna. Obligă pârâtul Guvernul României să achite reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Guvernul României să achite intervenientei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov, sub sancţiunea nulităţii”.

La începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că a atacat sentința dată de magistrații Curții de Apel din Brașov de anulare a hotărârii de consiliul local pentru adoptarea steagului secuiesc. Detalii puteți găsi AICI.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes