Connect with us
Publicitate

Sport

Steagul Renaște! Dar cine îl susține în Liga a 2-a? Suporterii SR se pregătesc de protest

Publicat

pe

Corona Brașov a obținut promovarea în Liga a 2-a, însă de la anul echipa se va desprinde de Clubul Sportiv și va prelua numele de Fotbal Club Brașov Steagul Renaște. Primăria încearcă astfel readucerea brandului istoric FC Brașov în atenție, însă fanii, susținători ai proiectului SR Brașov, nu-s de acord și așteaptă o invitație la discuții.

S-au scurs 4 ani de când Brașovul a dispărut de pe harta fotbalului înalt din România. La finalul sezonului 2016-2017, FC Brașov termina pe locul 6, însă echipa s-a desființat din cauza numeroaselor probleme financiare. Fanii au înființat propria echipă, SR, pe parcurs a apărut și Corona, club susținut de Primărie, care în weekend a trecut de Vedița Colonești și a ajuns în Liga a 2-a.

Planurile primăriei sunt să desprindă secția de fotbal a clubului Corona, să înființeze o nouă societate, care să poarte numele „Fotbal Club Brașov Steagul Renaște”. Deocamdată nu simplu, FC Brașov, ci doar în combinație cu Steagul Renaște, asta pentru că există deja două asociații cu numele FC Brașov, nefuncționale, dar încă deschise.

Practic, în sezonul următor de Liga a 2-a, cel mai probabil, la start va lua loc această nouă echipă, pe care autoritățile locale speră să o îmbrățișeze și brașovenii. În acest moment, se fac eforturi ca până la finalul lunii iunie să fie gata noua structură, pentru ca în sezonul următor FC Brașov Steagul Renaște să poată avea drept de promovare.

Publicitate

Măcar pe hârtie, pentru că în realitate se pare că obiectivul echipei va fi consolidarea locului din Liga a 2-a și formarea unui lot competitiv de jucători. Iar începând cu sezonul 2022-2023, când primăria va avea deja mutat brandul FC Brașov pe noua structură, să atace revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Cu siguranță cei mai nemulțumiți sunt suporterii ce au aderat la proiectul SR Brașov, formație care a jucat și ea barajul de promovare, însă a cedat în semifinale. Sursele Gazetei susțin că fanii pregătesc un protest prin care să-i atragă atenția primarului Allen Coliban că nu-s de acord cu noul proiect.

„Suntem dezamăgiți de atitudinea primarului. Noi, fanii, ne simțim trădați. Nu putem susține așa proiect. Nu vrem să fim lângă un proiect care e legat de Corona. Nici măcar meritul sportiv nu-l vrem. Așteptăm o invitație oficială să vedem ce se vrea de la noul proiect. Sperăm să nu ajungem în situația de la Timișoara”, a zis unul dintre fanii implicați la SR pentru GSP.RO.

„Să nu cumva să fie o echipă pe structura Coronei, care să mai și joace pe la Sfântu Gheorghe, stadionul actual din Brașov nefiind omologat pentru Liga a 2-a. Ăsta e cel mai negru scenariu”, a mai zis fanul pentru GSP.

Sursele Gazetei susțin că la ora actuală șansele ca SR Brașov să mai continue sunt destul de mici, în ciuda eforturilor pe care le fac fanii pentru a lua licență pentru sezonul următor. Fanii, care nici nu vor să audă de noul proiect sub actuala formă, probabil vor desființa SR Brașov, club ce a luat formă la două săptămâni după declararea falimentului clubului vechi FC Brașov, din cauza unor datorii mai vechi.

Chiar pe 8 iunie există un termen într-un proces în care este cerută dizolvarea clubului din cauza unor datorii către o persoană fizică.

Trecerea la noua denumire a echipei e una destul de complicată. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Brașov din 27 mai 2021 a fost introdus un proiect de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov, scrie Monitorul Expres:

„Este o soluție pe care o aplică și cei de la SCM Gloria Buzău, aceea de a prelua un club existent, de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță practic la toate drepturile și ies din asociație. 

Cei doi noi acționari vor fi Serviciul Termoficare și Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea ajunge la denumirea FC Brașov. Am avut discuții și la nivelul CJ Brașov pentru o asociere”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

Asociația Clubul Sportiv Scotch Club a fost înființată în 2019, îi are printre membri pe primarul Allen Coliban și partenera sa, Clem Camelia-Maria. ACS Scoth Club a avut ca domenii de activitate curlingul, baschetul și schiul, dar asociația nu a avut activate din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes