Connect with us
Publicitate

Social

Staţiunea Sinaia a rămas fără apă potabilă în plină vacanţă de Ziua Unirii Principatelor Române

Publicat

pe

Societatea Hidro Prahova a anunțat oprirea distribuției apei potabile în oraşul Sinaia, începând de astăzi, 23 ianuarie 2023, ora 0.00, din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în ultimele 48 de ore.

Acestea au provocat un nivel extrem de ridicat de turbiditate în Staţiile de tratare a apei Oppler şi Valea Dorului.

Turbiditatea caracterizează gradul de impuritate, de lipsă de limpezime și de transparență a apei. Apa care nu este limpede prezintă un anumit nivel de turbiditate. Ca o comparație, turbiditatea reprezintă ce reprezintă fumul pentru aer.

Incidentul vine chiar în mijlocul vacanței de 24 ianuarie, când gradul de ocupare turistică pe Valea Prahovei este mare.

Publicitate

„Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în oraşul Sinaia, începând de astăzi, 23 ianuarie 2023, ora 0.00, din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în ultimele 48 de ore, care au provocat un nivel extrem de ridicat de turbiditate în Staţiile de tratare a apei Oppler şi Valea Dorului. Vor fi afectaţi abonaţii din zona centrală a oraşului Sinaia, precum şi cei care locuiesc în cartierele Izvor și Platou Izvor.

Din cauza acestei situații ce ține exclusiv de condițiile meteo, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este obligată să mențină sistarea apei potabile până la scăderea nivelului de turbiditate în staţiile de tratare de unde sunt alimentate zonele afectate din oraş. Societatea HIDRO PRAHOVA SA își cere scuze consumatorilor pentru disconfortul creat şi preciezează că reluarea furnizării către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA vizați se va face când apa distribuită va avea parametrii de calitate corespunzători.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA va reveni cu actualizări, în funcție de evoluția situației.”, a transmis Primăria Sinaia pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes