Connect with us
Publicitate

Economic

Startup-urile din Brașov, în topul național. Au atras 1,8 milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Companiile de tip startup din Brașov apar între primele din țară, la atragerea de investiții în anul trecut, însă cu cifre modeste, arată o analiză prezentată de deputatul Viorel Băltărețu.  

Pe primul loc apare, la mare distanță, Bucureștiul, cu 94 de milioane de euro atrași, urmat de Iași (3,8 milioane), Cluj (2,4 milioane), Brașov (1,8 milioane), Brăila (1,5 milioane). “O statistică publicată la sfârșitul anului trecut arată că, din totalul de startup-uri din Europa Centrală și de Est – cu o valoare combinată de 186 miliarde de euro, România ocupă a doua poziție, cu 27 de miliarde de euro (UiPath, eMAG, Bitdefender fiind primele trei companii).

Aceasta e vestea bună. Vestea mai puțin bună e că Europa Centrală și de Est e regiunea cea mai dependentă de capital de risc străin de pe continent. În ultimii ani, investitorii străini au reprezentat 90% din creșterea investițiilor, din totalul de 5,4 miliarde de euro total estimat al capitalului de risc atras de startup-urile din ECE în 2021.

În lipsa unei legislații favorabile, fondatorii de startup-uri îndrăznețe preferă să-și mute afacerile în țări cu legislație ce-i favorizează atunci când aleg să se finanțeze prin atragerea capitalului de risc”, a spus deputatul, potrivit transilvaniabusiness.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes