Connect with us
Publicitate

Social

„Start în carieră – Consiliere şcolară inovativă” şi „Digital Revolution of Students”, proiecte pentru elevii şi studenţii din Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Centrul de proiecte educaţionale şi culturale a lansat, joi, două proiecte pentru elevi şi studenţi, „Start în carieră – Consiliere şcolară inovativă” şi „Digital Revolution of Students”, finanţate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

„Începând cu data de 15 aprilie noi am început implementarea a două proiecte, este vorba de ‘Start în carieră – Consiliere şcolară inovativă’ şi ‘Digital Revolution of Students’, proiect care face referire la competenţele digitale ale studenţilor din anumite centre universitare”, a declarat preşedintele Centrului de proiecte educaţionale şi culturale, Laurenţiu Lukacs, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că aceste proiecte au fost gândite în urma rezultatelor a două barometre care au arătat nevoia studenţilor de a se dezvolta cu privire la competenţele digitale şi nevoia elevilor de a fi consiliaţi în parcursul profesional.

„Proiectul ‘Digital Revolution of Students’ se referă la competenţele digitale de bază pe care ar trebui să le aibă studenţii, mergând spre tehnologia zilelor noastre. Este organizat pe două paliere. Primul este conştientizarea, importanţa deţinerii de astfel de competenţe, pentru care folosim clipuri video educative. Vor fi doi specialişti, unul din mediul de afaceri, care va prezenta de ce este important să deţii competenţe digitale atunci când te prezinţi la un interviu şi un expert în siguranţă digitală. A doua componentă se referă la dezvoltarea competenţelor digitale de bază ale studenţilor. Vor fi formaţi 150 de studenţi. După absolvirea cursului vor susţine un examen şi dacă iau acest examen, vor primi un certificat recunoscut la nivel naţional şi la nivelul Uniunii Europene, eliberat de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei”, a precizat Laurenţiu Lukacs.

Publicitate

Al doilea program, cel pentru consilierea elevilor, va fi format, de asemenea, din două componente – una de conştientizare şi una de consiliere efectivă.

„În partea de conştientizare vom face o serie de campanii prin licee. Aceste campanii vor fi formate din nişte pilule video, clipuri video scurte, educative, care să îi conştientizeze pe elevi de faptul că au nevoie de consiliere, să conştientizeze şi să îşi dorească să fie consiliaţi. La sesiunile de conştientizare vor fi doi experţi. Un reprezentant al mediului academic, care le va transmite elevilor cât de important este să îşi cunoască abilităţile ca să poată să ajungă să îşi descopere vocaţia şi în felul acesta să se încadreze pe parcursul profesional potrivit. Al doilea expert este un reprezentant al mediului de afaceri care va transmite elevilor importanţa urmării unui parcurs profesional potrivit, adecvat fiecăruia, pentru a ajunge în câmpul muncii. A doua parte a acestui proiect este cea de consiliere efectivă a elevilor”, a afirmat preşedintele Centrul de proiecte educaţionale şi culturale.

La cele două proiecte vor participa 200 de elevi şi 150 de studenţi din Bucureşti şi din judeţele Alba, Braşov, Ilfov, Bacău, Suceava şi Iaşi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes