Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Starea de urgență, înlocuită cu starea de alertă la 15 mai

Vom putea circula fără declarație pe propria răspundere în interiorul localităților. Semne bune pentru sportul de performanță

Publicat

pe

Publicitate

La două luni de la instituire, starea de urgență va fi ridicată în România și va fi înlocuită de starea de alertă (la data de 15 mai), pentru a putea continua lupta împotriva răspândirii coronavirusului, a anunțat luni Președintele României, Klaus Iohannis. „Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut şi suntem într-o normalitate. Din păcate, am avut şi astăzi iarăşi peste 300 de persoane care au fost testate pozitiv şi în acest fel nu putem să spunem că boala a trecut, însă la un moment dat trebuie să mergem mai departe şi acest mai departe se concretizează în forma de organizare trecând de la stare de urgenţă la stare de alertă”, a precizat şeful statului.

Şeful statului a menţionat câteva dintre măsurile care vor fi luate la data de 15 mai:  libera circulaţie în interiorul localităţilor, redeschiderea saloanelor de coafură, cabinetelor stomatologice, a muzeelor şi a bazelor sportive pentru sportivii de performanţă. Ținând cont de acest ultim punct, foarte probabil echipele profesioniste își vor putea relua antrenamentele, respectând condiții care vor fi anunțată până la acel moment. Astfel, dacă voleiul și baschetul, spre exemplu, se vor relua abia la toamnă, fotbaliștii ar putea reveni curând la antrenamente și ar putea disputa chiar și finalul acestui sezon, pe parcursul verii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes