Locuri disponibile în cadrul SRI

Publicitate

Șeful Brigăzii Antiteroriste a explicat în urmă cu ceva timp ce presupune o carieră în cadrul Serviciului Român de Informații. Acesta a subliniat că lucrurile nu sunt ca în filme.

„Primul impact a fost cu realitatea din activitate, să spun aşa, când am început să facem practică. Nu ştiu dacă nici măcar 5%, aş zice maximum 10%, în cel mai optimist scenariu, se potrivea cu realitatea din teren faţă de ceea ce aveam noi în cap. (…) Plecând cu poveştile astea, gen James Bond, şi cam ce am putea face fiecare dintre noi, ideea de a putea fi de capul tău, în anumite locuri…”, a explicat generalul Rădulescu.

Locurile disponibile: Administrator infrastructuri de comunicații; Administrator infrastructuri de domenii; Administrator infrastructuri de radiocomunicații; Administrator infrastructuri software; Administrator sisteme informatice şi de comunicații; Analist FORENSIC securitate cibernetică; Analist MalwareAnalist securitate IT&C – L1 SOC; Analist trafic;Arhitect aplicații software; Inginer electronist; Specialist în evaluarea securității IT&C; System Analyst; Specialiști lingviști sau lupător în cadrul Brigăzii Antitero.

În cazul candidaților interesați să ocupe un post de ofițer analist sau ofițer operativ, doritorul respectiv trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Publicitate

Studii universitare de licență

Candidații care vor trece de procesul de selecție și sunt admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Studiile universitare de licență sunt destinate elevilor aflați în clasa a XII-a cât și a persoanelor de cel mult 23 de ani care au promovat examenul de bacalaureat. Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de licență, după cum urmează:

Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Operațiuni de intelligence

Pentru formarea ofițerilor analiști – specializarea Studii de securitate și informații.

Publicitate

Doritorii se pot înscriere până pe 31.12.2023 prin transmiterea unui CV la adresa [email protected]. În titlu vor scrie „Licență ANIMV Nume și prenume”. În corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Studii universitare de masterat profesional

Studiile universitare de masterat profesional sunt destinate absolvenților de licență, cu diplomă de licență. Pot opta pentru înscriere la examenul de admitere la masteratul profesional inclusiv candidații care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master), cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează studii universitare de masterat, după cum urmează. Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Intelligence și securitate națională. Pentru formarea ofițerilor analiști – specializarea Analiză de Intelligence

Candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea, până la data de31.12.2023, a unui CV la adresa [email protected] cu titlul „Masterat ANIMV Nume și prenume” și cu precizarea localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant al SRI.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere la masteratul profesional, iar cei declarați ADMIS vor fi încadrați la data de 01.10.2024. Calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de masterat profesional vor fi publicate pe site-ul animv.ro.

Publicitate