Connect with us
Publicitate

Social

Spray-uri anti urs, lanterne și camere de termoviziune. Acestea sunt „armele” municipalității în războiul împotriva urșilor

Publicat

pe

Primăria Brașov a semnat zilele trecute mai multe contracte cu furnizori pentru dotarea cu spray-uri anti urs, lanterne și camere de termoviziune, anunță bzb.ro.

Publicitate

Problemele cauzate de animalele sălbatice i-au împins pe edili să cumpere echipamente de protecție pentru intervențiile în cazul urșilor care coboară în oraș. Astfel, municipalitatea a cumpărat 8 spray-uri anti urs, care costă 229 de lei/bucată, arată datele de pe platforma electronică de achiziții publice. Furnizorul specifică pe etichetă faptul că spray-ul are o rază de acțiune de până la 10,6 metri și produce o ceață densă care ar speria sălbăticiunile.

Primăria Brașov a cumărat și 4 lanterne de mare putere, cu 479 de lei bucata. Lumina ajunge la o distanță de 618 metri și poate deveni un real folos în cazul intervențiilor la urși.

Autoritățile locale au mai cheltuit 16.065 de lei pentru cumpărarea a 3 camere cu termoviziune care au o rază de detecție de 708 metri și care pot fi atașate armelor folosite la tranchilizarea sau împușcarea animalelor sălbatice.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes