Connect with us
Publicitate

Administrație

Sporuri de 30% pentru angajaţii Prefecturii Brașov care au venit la serviciu în timpul pandemiei

Publicat

pe

Sporul COVID acordat angajaților din Prefecturi face valuri printre cetățenii ”de rând”. Din luna august, odată cu emiterea unei Ordonanțe de Urgență, se poate acorda, prin ordin de prefect, un spor de 30 la sută la salariul de bază, angajaților din aceste instituții. Și la Brașov, toți angajații prefecturii beneficiază de astfel de sporuri, cu excepția prefectului și subprefectului.

Publicitate

În luna august a fost publicată OUG 131/07.08.2020, conform căreia angajaţii prefecturilor care se implică în combaterea şi prevenirea COVID-19 primesc un spor de 30% din salariul de bază

Personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului” se arată în OUG.

Acest spor se acordă pe baza unei evaluări a riscului la care aceștia se expun, dar și dacă a crescut volumul de muncă. Acesta se oferă pe toată perioada stării de alertă.

Publicitate

Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.” se arată în același OUG.

Instituția Prefectului a desfășurat programe cu publicul, din august încoace,  pentru audiențe, la serviciul de apostilă, la cel de pașapoarte, permise și înmatriculări.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes