Connect with us
Publicitate

Opinii

Sportul braşovean, fără speranţe

Publicat

pe

În Monitorul Expres de ieri, 29 septembrie 2020, colegul Adrian Marica a descris într-o ştire cum priveşte primarul ales al Braşovului, Allen Coliban, viitorul clubului municipaliităţii şi, implicit, al sportului în oraşul pe care el îl consideră „magnet” pentru toţi ceilalţi cetăţeni ai ţării care ar vrea să se mute aici cu zecile de mii.

Publicitate

„Când voi ajunge primar, mă voi asigura că va avea loc un audit complet, audit cerut încă din iarnă. Mă angajez ferm că nu vor mai exista numiri politice la clubul finanțat din taxele brașovenilor și toate procesele și procedurile de la club vor fi transparente. Voi avea grijă să construim o strategie pe termen mediu și lung prin care să aducem copiii la sportul de performanță și lumea în tribune“, sună o postare a lui Allen Coliban pe pagina de Facebook legată de ce să ne aşteptăm pentru sportul braşovean în viitor.

99% din declaraţie este despre vendetta faţă de foştii sau actualii conducători de la CSM Corona şi 1% despre un plan ambiguu de viitor.

Înainte de orice, trebuie spus din capul locului că, după părerea mea, Liviu Dragomir nu avea ce să caute vreodată în fruntea unui club sportiv, drept dovadă fiind scandalul uriaş în care a ajuns secţia de handbal sub conducerea sa. Probabil cel mai mare din istoria recentă a unui club din România.

Publicitate

Chestia cu auditul este normală, dar n-ar trebui făcut atâta tapaj de ea. Se face pur şi simplu, vinovaţii plătesc sub forma decisă de justiţie şi gata. Dar să o scoţi la suprafaţă ostentativ, aduce mai mult cu o arătare a pisicii sau cu o practică politică de intimidare a adversarului sau de a fi folosită în eventuale negocieri.

Cât despre planuri… „să construim o strategie pe termen mediu și lung prin care să aducem copiii la sportul de performanță și lumea în tribune“. Adică nimic.

La Braşov, un oraş cu o bogată istorie sportivă, e nevoie să se vorbească de chestii concrete. De stadion refăcut la standarde, dacă nu de unul nou. De echipă competitivă sub numele de FC Braşov – brand deţinut de Consiliul Local Braşov – cât mai curând în Liga 1. De Corona Braşov înapoi în Liga Naţională de handbal, de Braşov Wolves să câştige campionatul şi Cupa României în mod frecvent la hochei, de baschet, de atletism, de volei, de atâtea şi atâtea sporturi care au contribuit la numele Braşovului în ţară sau străinătate.

Este foarte drept că şi până acum sportul trebuia să fie unul dintre punctele prioritare ale oricărei orânduiri politice pentru că sportul de performanţă înseamnă în primul rând sănătate şi disciplină.

Poate pentru politicienii braşoveni sportul şi fanii sportului din Braşov nu reprezintă o masă demnă de luat în seamă în campaniile electorale, motiv pentru care se şi poartă aşa cu această ramură din care ar avea de câştigat enorm în planul imaginii atât ei, cât şi oraşul sau judeţul.

Publicitate

Ori, mesajul lui Allen Coliban este clar: face audit să-i arate cu degetul pe ceilalţi, nu construieşte baze, stadioane sau echipe. Pentru astea nu va fi cadrul legal sau se vor găsi mereu alte priorităţi.

Deci, fanii, sportivii, antrenorii sau cei care activează sau au activat în slujba sportului trebuie să-şi ia gândul că Braşovul va mai conta prea curând în acest domeniu.

foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
4 Comentarii

4 Comments

 1. Stegar

  30 septembrie, 2020 at 7:55 pm

  Primarul este specialist in ,,curling,, ..ce sa faci fotbal ( fc brasov ) , handbal , etc…..cu tot felul de habarnisti.

 2. SR Brasov

  1 octombrie, 2020 at 3:30 am

  N-am curaj sa scriu pe facebook ca incep sa urle fanaticii de la USR. Dar asa e, Allen Coliban n-a discutat decat de sportul de masa nimic in schimb de sportul de performanta

 3. Adi

  4 octombrie, 2020 at 5:31 pm

  Din articol intelegm mai repede frica unora de la PNL asupa auditului decat ceva concret despre sport. E si normal daca a intervenit si Johannis ca sa nu se faca audit. Despre sport o sa vedem cum vor evolua lucrurile, dar cert este ca trebuie facut oricum curat in cluburile sportive finantate de primarie.

 4. Alexandru

  10 octombrie, 2020 at 10:18 am

  Pacat….se rasuceste in pamant..Fusulan,Stanescu,Adamache,PESCARU! Azi totul se razuma la BANI! Cum sa se fure mai multi bani. Credeam ca domnul Coliban se va ocupa de tot ce inseamna BRASOV. El este leit politicul si politrucul cu ochelari de cai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes