Connect with us
Publicitate

Sport

Sportivii lotului național de judo se antrenează în Poiana Brașov. În cantonament se pregătește și singura fată din echipă

Publicat

pe

28 de sportivi se antrenează, în aceste zile, în Poiana Brașov. Este vorba de 10 practicanți de judo, care fac parte din lotul național de tineret și 18 din lotul național de juniori. Printre ei se află și Florina Bădiceanu, sportivă susținută de Federația Română de Judo, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2021, care este singura fata din cantonament și care muncește cot la cot cu băieții, scriu jurnaliștii gandul.ro.

Publicitate

Tinerii sportivi au un program spartan în stagiul de pregătire din Poiana Brașov. Toată lumea trage tare după vacanță și nimeni nu este menajat. Nici măcar Florina Bădiceanu, singura fata din cantonament.

„Sincer, trebuie să mă adaptez la ritmul lor de muncă, nu contează că sunt fată, am același program. Nu mă menajează nimeni”, a declarat Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.

Pentru tinerii sportivi susținuți de Federația Română de Judo, fiecare dimineață începe cu „înviorarea” la temperaturi extrem de scăzute.

Publicitate

„Antrenamentele pe zăpadă sunt destul de grele, e zăpada cam până la glezne, alunecăm foarte tare. Prima dată, înainte să începem, trebuie să ne luăm de braț câte 4, 5 și să bătătorim zăpada”, a declarat și Eduard Șerban, component al lotului nțional.

„Dimineața când ieșim la antrenamente pe zăpadă sunt foarte obosit , dar frigul ne revigorează. Putem duce antrenamentul cum trebuie”, a precizat și judoka Darius Dobre.

De la zăpadă, tinereii intră direct în sala de forță, de unde ies peste câteva ore. „La antrenamentul de forță, la programul de împins culcat, în total împingem 10 tone. 10 serii ori 10 repetări. lucrăm cu 90 sau 100 de kg”, a mai spus Eduard Șerban.

Medaliată cu bronz la campionatul european din 2021, Florina Bădiceanu ține pasul cu băieții din lot. Ea luptă la 52 de kilograme, iar la sală ridică sute de greutăți. „Depinde ce program avem. Împing 50 de kilograme, la înrămat 55, iar pus pe piept 40. Dimineață am făcut 10 serii ori 10 repetări”, a anunțat Florina Bădiceanu.

În Poiană, între două antrenamente, sportivii mai au și puțin timp de relaxare. „Când jucăm fotbal, facem pariuri pe desterturi. Este felul nostru preferat de mâncare. Mie îmi plac cel mai mult clătitele”, a spus Ioan Dzitac, component al lotului național.

Publicitate

În stagiul de pregătire de la munte, atunci când au puțin timp liber, sportivii petrec ore bune pe rețelele de socializare uitându-se la clipuri cu diferite antrenamente de judo sau exerciții pe care le pot introduce în antrenamentele lor la sala de forță.

„Ne place să stăm pe telefon, să ne relaxăm. Socializăm între noi, dar ne mai place să petrecem timpul pe rețelele de socializare, pentru că altceva nu prea avem ce să facem. Folosim des TikTok-ul. Eu mă uit la edituri cu sportivi care lucrează la sală, urmăresc foarte mult judo. Găsești și lucruri bune pe această aplicație, trebuie doar să cauți ca să îți apară”, a spus Darius Dobre.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes