Connect with us
Publicitate

Economic

Spitalul Sf. Constantin ţinteşte afaceri de 110 milioane de lei: „Vrem să obţinem acreditarea pentru transplant hepatic şi să dezvoltăm secţiile de neurochirurgie şi neurochirurgie pediatrică”

Publicat

pe

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, deschis în urmă cu zece ani şi controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, şi-a crescut afacerile cu 59% în prima jumătate a acestui an pe fondul cererii mai mari pentru serviciile medicale şi ţinteşte până la final de an depăşirea pragului de afaceri de 100 milioane de lei.

„Veniturile bugetate pentru 2021 sunt de 110 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de anul 2020. Această creştere este destul de ambiţioasă, deoarece vine după creşterea de 40% înregistrată în 2020“, a declarat pentru ZF Alin Rădăşanu, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Anul trecut, spitalul a finalizat cu afaceri de 88 milioane de lei şi avea 300 de angajaţi.

Alin Rădăşanu a mai spus că cererea pentru serviciile medicale este în creştere chiar dacă situaţia actuală este imprevizibilă pe fondul pandemiei de COVID-19. „(…) Activitatea spitalului este amplă, cele mai solicitate servicii se încadrează în zona de chirurgie oncologică, chirurgie generală, chirurgie cardiovasculară, chirurgie urolo­gică robotică, cardiologie intervenţională, ortopedie, chirurgie vasculară“.

Publicitate

Secţiile cu ponderi semnificative în cifra de afaceri sunt chirurgia generală (19%), cardiologie şi chirurgie cardiovasculară (19%), laboratorul de analize medicale şi imagistică (9%), chirurgie robotică (8%). Spitalul oferă servicii medicale şi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pe programele de oncologie, ortopedie dar şi chirurgie cardiovasculară.

„În primele şapte luni ale anului am efectuat investiţii de 400.000 euro în echipamente,  dintre care cele mai importante sunt pentru specialităţile ATI (paturi terapie intensivă), chirurgie cardiovasculară (ecograf), ortopedie, laborator analize medicale, gastro­enterologie“.

Spitalul Sf. Constantin a investit constant în echipamente, în 2017 a achiziţionat robotul DaVinci, o investiţie de 2 milioane de euro, ce permite realizarea de intervenţii  minim invazive pe chirur­gia generală, în spe­cial urologică, oncolo­gică, ginecologică.

„Vrem să obţinem acreditarea pentru transplant hepatic, dar şi să dezvoltăm secţiile de neurochirurgie şi neurochirurgie pediatrică“. Anul acesta, spitalul Sf. Constantin a devenit singurul spital privat din România acreditat pentru transplant de cord, potrivit oficialului companiei.

Spitalul atrage pacienţi din toată ţara

„Regiunea Braşovului asigură 47% din pa­cienţii spitalului, 23% din pacienţi au fost din regiunea sud (Bucureşti şi judeţul Pra­hova având o pondere semnificativă în aceas­tă regiune), din Moldova 17% (Iaşi, Bacău şi Vrancea fiind judeţele cu cea mai mare pondere din această regiune), iar din Tran­silvania şi Banat 13% (cu o pondere sem­nificativă a pacienţilor din judeţul Sibiu)“. Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne  şi nici condiţii ca la privat. Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale.

În 2019, spitalul a finalizat in­ves­tiţia de 18 milioane de euro în du­blarea capacităţii, prin extinderea într-o nouă clădire. Dezvoltarea s-a făcut în etape, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă. Noua clădire a spitalului din Braşov, ce se întinde pe circa 11.500 de metri pătraţi, este dotată cu şase săli de operaţie şi două săli de transplant, cu o secţie de terapie intensivă de peste 250 mp, arată ultimele date.

Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.

Piaţa serviciilor medicale private, esti­ma­tă la 7 mld. de lei, este dominată de ma­rile reţele de sănătate, precum MedLife, Regina Maria, Sanador, Medicover,  Gral Medical, ce controlează pe piaţă atât spitale (unele înregistrate pe firme diferite), cât şi policlinici sau laboratoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes