Connect with us
Publicitate

Economic

Spitalul Sf.Constantin sare de 60 milioane lei și 260 angajați în 2019. Veniturile scad cu 40% în perioada stării de urgență

Publicat

pe

Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, controlat indirect de antreprenorul brașovean Mihai Miron, acționarul majoritar Ropharma, a ajuns la afaceri de 62 mil. lei(13.1 mil euro*) în 2019, în creștere cu 16% fata de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Echpa spitalului s-a mărit și ea, numărul mediu de angajați ajungând la 263, cu 32 mai mulți salariați faţă de 2018. Mai mult, anul acesta Spitalul Sf. Constantin a reușit să-l coopteze în echipa de chirurgie pe fostul ministru al Sănătății, conf. Univ. Dr. Victor Costache, după ce acesta și-a încheiat raportul cu Spitalul European Polisano din Sibiu.

Evoluția afacerilor Teo Health SA (Spitalul Sf. Constantin)

Conform Adevărul.ro, până la începutul anului curent, aici au fost internaţi peste 73.000 de pacienţi, au fost efectuate mai mult de 350.000 de servicii în regim ambulatoriu şi peste 18.000 de intervenţii chirurgicale. Spitalul privat a reuşit să se poziţioneze în topul medicinei româneşti prin intervenţiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră judeţeană sau chiar naţională), prin echipa medicală multidisciplinară şi prin recunoaşterea la nivel internaţional a standardelor de igienă spitalicească implementate: „Cel mai curat spital din Europa”, distincţie acordată în 2013 de OMS şi reconfirmată prin audit în 2018.

Spitalul Sf. Constantin, spital multidisciplinar, a fost inaugurat în 10 martie 2011, s-a extins în luna iulie 2019 într-o nouă locaţie din Braşov: Calea Bucureşti nr. 318, pe fosta platformă Pantex după investiții de 23 milioane euro

Publicitate

În primul semestru al anului 2019 a fost finalizat proiectul de extindere a Spitalului Sf. Constantin, extindere prin intermediul căreia acesta devine unul din cele mai mari spitale private din țară.

Spitalul a ajuns la o suprafață de 11.500mp (+10.000 mp). În plus, a crescut numărul specialităților medicale oferite pacienților (dintre care cele mai importante sunt: Cardiologie interventională, Laborator Agiografie și cateterism cardiac, Laborator radiologie și imagistică medicală), punând în continuare accent pe dezvoltarea tehnologiilor și inovațiilor medicale.

„Am inaugurat noul centru cu mai multe urgenţe cardiovasculare majore, dintre care trei au fost rezolvate prin tehnici inovative, trei premiere pentru medicina braşoveană: protezare valvulară aortică și minim-invazivă, video-asistată precum şi plastie de valvă mitrală endoscopică.

Aceste intervenţii nu se mai fac în afara Bucureştiului şi au ca mare avantaj pentru pacient faptul că sternul nu mai este deschis pentru operaţie, ci intervenţia se realizează printr-o incizie minimă în spaţiul intercostal. Aceasta face ca recuperarea să fie foarte rapidă, pacienţii fiind externaţi după 3-4 zile de spitalizare (comparativ cu 10-12 zile prin sternotomie).

De asemenea reinserţia în viaţa activă şi viaţa socială este practic imediată, se evită perioada de convalescenţă care ar fi fost de 4 până la 6 luni după o intervenţie clasică. Chiar şi la nivel mondial sunt foarte puţine centre care realizează astfel de intervenţii endoscopice.

Paradoxal, aceste intervenţii noi le numim minim-invazive, dar sunt de o complexitate mult mai mare decât cele clasice, pentru că practic trebuie să reuşeşti să faci aceeaşi reconstrucţie pe care ai face-o printr-o deschizătură mare, printr-o incizie de 4 cm“, a declarat dr. Victor Costache într-un interviu pentru Adevărul.

Centru integrat, ultramodern, pentru boli cardiovasculare

Odată cu venirea noii echipe de chirurgie cardiovasculară, condusă de Dr. Victor Costache, Spitalul Sfântul Constantin a devenit unul din cele mai importante centre pentru tratamentul complet al bolilor cardiovasculare din România.

„Echipa noastră realizează toată gama de intervenţii cardiovasculare, iar ca platformă tehnică, Centrul de boli cardiovasculare al Spitalului Sfântul Constantin are în acest moment printre cele mai bune dotări din ţară, dispunând de două săli perfect dotate cu ultima generaţie de console de circulaţie extracorporeală, cell savere, baloane de contrapulsaţie, unităţi endoscopice pentru chirurgia cardiacă minim-invazivă şi inclusiv robotul daVinci care poate fi folosit şi în chirurgia cardiacă.  

Este foarte important că beneficiem de această investiţie aici la Spitalul Sf. Constantin pentru a putea face medicină de înaltă performanţă şi că acest spital ultramodern asigură toate circuitele şi dotările necesare, platforma tehnică modernă îmbinându-se perfect cu o echipă deosebit de experimentată, în completarea realizărilor cu care acest spital s-a poziţionat în topul medicinei româneşti în cei 9 ani de activitate”, a explicat dr. Victor Costache.

Premieră medicală în 2020

Anul acesta la Spitalul Sf. Constantin, echipa condusă de dr. Costache a realizat o premieră medicală în România prin realizarea unei intervenții de chimioterapie intravasculară pe membru exclus unui tânăr de 21 ani.

Pandemia Covid-19

Din nefericire, pandemia de Covid-19 și-a lăsat amprenta pe afacerile Spitalului Sf. Constantin, veniturile scăzând cu 40% în perioada stării de urgenţă.

„Pandemia a afectat şi veniturile spitalului, care au scăzut în această perioadă, timp de mai bine de două luni, din martie până la jumătatea lui mai consultaţiile şi programările care nu reprezentau urgenţe fiind sus­pendate.

Din perspectiva businessului nu s-au mai putut urmări şi atinge obiec­tivele asumate pentru anul în curs, noile ipoteze de lucru fiind extrem de fluide, în termeni de cheltuieli, venituri, durata pandemiei precum şi dificultăţile de aprovizionare. În timp ce veniturile au scăzut spre 40%, din cauza res­trângerii activităţii, cheltuielile cu materialele destinate igienei, curăţeniei şi protecţiei au crescut aproape expo­nenţial, pe de o parte din cauza creşterii consumului şi pe de altă parte din cauza exploziei preţurilor”, au transmis pentru ZF.ro reprezentanţii companiei.

*euro calculat la 4.74 lei, preț mediu în 2019 conform BNR

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes