Connect with us
Publicitate

Economic

Spitalul Militar Braşov ar putea primi bani din PNRR pentru reabilitare. MApN a aprobat depunerea proiectelor pentru şase unităţi medicale

Publicat

pe

Publicitate

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a aprobat depunerea unor proiecte pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea sau dotarea spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti şi Sibiu, în cadrul PNRR. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 65 de milioane de lei, potrivit news.ro.

”Ministerul Apărării Naţionale, la iniţiativa Direcţiei medicale, a aprobat documentaţiile prealabile necesare pentru depunerea dosarelor de finanţare a unor proiecte în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în vederea îmbunătăţirii infrastructurii medicale în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti şi Sibiu. Investiţiile, în valoare de aproximativ 65 de milioane lei, realizate conform componentei 12 „Sănătate” a PNRR, vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii (inclusiv prin construcţii de clădiri noi) şi dotării cu aparatură modernă a aunor structurilor care furnizează asistenţă medicală ambulatorie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MApN.

Conform sursei citate, în vederea prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale se vor realiza investiţii în aceste spitale, pentru controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii şi din unităţile de terapie intensivă, asigurarea de instalaţii specifice de aer condiţionat, instalaţii de dezinfectare a personalului medical, precum şi echipamente de decontaminare a mediului şi pentru sterilizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes