Connect with us
Publicitate

Economic

Spitalul Județean Brașov va avea un angiograf performant

Publicat

pe

Publicitate

Consilierii județeni au aprobat într-o ședință de plen extraordinară, ca administrația județeană să participe cu cel puțin 10% la valoarea investițiilor propuse spre finanțare Miniserului Sănătății de către Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Concret, în raportul de specialitate este menționată achiziția unui angiograf pentru intervenții cardiologice și de monitorizare hemodinamică de înaltă performanță, în valoare de peste 7 milioane de lei, din care Ministerul Sănătății va contribui cu suma de 6,5 milioane de lei.

Al doilea proiect de hotărâre votat astăzi de plen se referă la aprobarea structurii organizatorice cu paturi a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, prin care să fie inclus pavilionul de la Sânpetru, unde a funcționat Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie, desfiinţată de anul trecut.

Despre următorul pas a vorbit managerul unității, Gogdan Rusu: „A trebuit să obținem autorizarea din partea Direcției de Sănătate Publică pentru această structură propusă. Lucrările le-am făcut, au fost lucrări care trebuiau făcute pentru aducerea la cerințele unei secții de psihiatrie a acelei clădiri de la Sânpetru. Practic, așteptăm să obținem toate avizele, toate documentațiile ca să ne putem muta. Practic, au fost doar lucrări de securizare a geamurilor, de instalare control acces, nu au fost lucrări structurale ample de care am avut nevoie”

Acolo vor fi 80 de paturi, a adăugat managerul spitalului Neuro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes