Connect with us
Publicitate

Social

Spitalul Judeţean Brașov va avea o linie de gardă în medicină legală. Va fi a 30-a linie de gardă asigurată de medicii spitalului

Publicat

pe

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală, care va fi a 30-a linie de gardă asigurată de medicii spitalului, anunță Agerpres.

Publicitate

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, joi, suplimentarea liniilor de gardă la instituţia sanitară din subordine, la solicitarea conducerii acesteia.

Noua linie de gardă va fi asigurată prin chemarea de la domiciliu a medicilor legişti, care vor fi salarizaţi pe perioada în care asigură permanenţa cu un venit determinat în funcţie de 40% din tariful aferent salariului de bază şi numărul de ore cât asigură garda la domiciliu.

Conform documentelor transmise CJ Braşov de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, anexate proiectului de hotărâre adoptat joi, solicitarea privind înfiinţarea noii linii de gardă este motivată prin necesitatea cercetării unor cazuri în care există pericolul dispariţiei unor mijloace de probă, a efectuării unor autopsii urgente şi a comunicării concluziilor medico-legale la solicitarea organelor de cercetare penală.

Publicitate

Până în prezent, SCJU a avut 15 linii de gardă continuă, două în specialităţi paraclinice, şapte la domiciliu şi cinci linii de gardă UPU-SMURD.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes