Connect with us
Publicitate

Util

Spitalul Județean Brașov va avea mai multe linii de gardă ATI

Publicat

pe

La Spitalul Județean Brașov vor fi suplimentate liniile de gardă cu una în specialitatea Anestezie Terapie Intensivă.

Publicitate

Proiectul a fost deja aprobat de Ministerul Sănătății și mai are nevoie de votul aleșilor județeni pentru ca medicii ATI să înceapă gărzile, transmite radiobrasovfm.ro.

“În acest moment avem două linii de gardă. Prin mărirea numărului de paturi vom ajunge la necesitatea de trei linii de gardă pe ATI, care se vor completa cu două linii de rezidenți, iar conform obligațiilor legale, pe Ordinul 500, am depus această solicitare către minister. S-a aprobat, iar acum următorul pas este aprobarea în plenul Consiliului Județean Brașov. Raportat la faptul că ATI-ul este clasificat de categoria I și a numărului de paturi, care pe noua structură vor ajunge la 54, avem nevoie de încă o linie de gardă pentru medicii de ATI. Noi am făcut această propunere, urmând ca după aceea să dăm drumul și la angajări”, a explicat managerul unității spitalicești, Emil Mailat.

Cu un total de 866 de paturi funcționale din 915 prevăzute pe întreaga structură organizatorică, Spitalul Clinic de Urgență Brașov are aprobate, în acest moment, 15 linii de gardă: pe Medicină Internă, Chirurgie Generală, Cardiologie, Ortopedie-Traumatologie, ORL, Neurologie, Neurochirurgie și ATI.

Publicitate

La acestea se adugă liniile de gardă în specialitățile paraclinice: Medicină de Laborator, Radiologie-Imagistică și Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes