Connect with us
Publicitate

Administrație

Spitalul „Eminescu” se mută. Pacienţii sunt transferaţi la Spitalul de Neurologie

Publicat

pe

Secţiile clinice de Psihiatrie dar şi Compartimentul Psihiatrie Cronici de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov sunt relocate, în aceste zile, din clădirea de pe Strada Mihai Eminescu nr. 18, în spaţii de la spitalul de pe Strada Prundului, la lângă liceul Şaguna.

În 23 februarie, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Braşov a avizat această mutare, realizată la solicitarea Consiliului Judeţean Braşov, pe baza propunerii conducerii Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Brașov.

Solicitarea Consiliului Judeţean privind relocarea spaţiilor, înaintată Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov spre competentă soluționare, are la bază aprobarea Consiliului Medical al spitalului din data de 24.12.2021, decizia Comitetului Director al unităţii sanitare din data de 27.12.2021 şi informarea Consiliului de Administraţie al spitalului din data de 29.12.2021 asupra deciziei Comitetului Director.

Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov a solicitat în regim de urgenţă obţinerea avizului temporar al DSP privind reducerea numărului de paturi de spitalizare continuă şi de zi, ca urmare a mutării secţiilor din clădirea pentru care Consiliul Judeţean a plătit chirii de ordinul a sutelor de mii de euro începând cu anul 2013, în spaţiile identificate şi pregătite de conducerea unităţii medicale în sediul de pe strada Prundului.

Publicitate

Secţiile mutate totalizau 120 de paturi de spitalizare continuă şi 4 pentru spitalizare de zi, iar în noile spaţii vor fi disponibile 32 de paturi pentru Secţia Psihiatrie II, 35 de paturi pentru Secţia Psihiatrie III şi 6 paturi la Compartimentul Psihiatrie Cronici.

Această reorganizare a activităţii Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, odată cu expiratea contractului de închiriere între Consiliul Judeţean şi proprietarul clădirii de pe strada Eminescu, este realizată exclusiv în beneficiul pacienţilor cu patologii psihiatrice şi neurologice.

Pe de o parte, începând cu 1 martie vor fi asigurate condiţii decente pentru bolnavii cu afecţiuni psihice, care până acum erau trataţi în spaţii total improprii, într-o clădire pe care administraţia judeţeană nu o putea renova şi moderniza, fiind în proprietate privată.

Pe de altă parte, la nivelul conducerilor Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-a convenit o modalitate de colaborare în ceea ce priveşte urgenţele neurologice, astfel încât ele să fie preluate în mare parte de către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi tratate în cadrul acestuia.

Acest lucru înseamnă că pacienţii cu urgenţe neurologice nu vor mai fi puşi pe drumuri între cele două spitale, timpul de intervenţie în cazurile grave se va scurta şi şansele de recuperare vor fi maximizate, asigurându-se servicii medicale integrate în cadrul celor două unități sanitare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes