Connect with us
Publicitate

Social

Spitalul din Sfântu Gheorghe, premiat pentru a treia oară pentru rapiditate, în cazul accidentelor vasculare cerebrale ischemice

Publicat

pe

Publicitate

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a fost premiat, pentru al treilea an consecutiv, pentru rapiditate şi eficienţă în îngrijirea pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale ischemice, informează conducerea instituţiei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Premiul Diamond este cea mai înaltă distincţie acordată de organizaţia internaţională ESO Angels şi Societatea Europeană de Stroke.

Timpul mediu de intervenţie de la intrarea pacientului pe uşa spitalului şi până la efectuarea trombolizei – un tratament puternic pentru dizolvarea cheagului de sânge – a ajuns la 31 de minute şi 90 de secunde.

Conducerea spitalului a precizat că pe 1 iulie se vor împlini patru ani de când această procedură este utilizată cu succes la Sfântu Gheorghe, în această perioadă fiind tratate, în total, 209 cazuri.

Publicitate

Îmbunătăţirea timpului de intervenţie a fost posibilă şi datorită sistemului de prenotificare, cu ajutorul căruia echipajele de Ambulanţă contactează direct medicul neurolog şi Unitatea de Primiri Urgenţe, înainte ca pacientul să ajungă la spital, pentru ca echipa medicală să obţină din timp toate informaţiile necesare despre acesta.

Premiile ESO Angels sunt acordate în semn de recunoaştere şi apreciere echipelor şi persoanelor care s-au distins prin îmbunătăţirea calităţii în practica terapeutică a accidentului vascular cerebral şi doar două unităţi medicale din România, din cele peste 40 care participă la programul naţional de tromboliză, au fost premiate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes