Connect with us
Publicitate

Social

Spitalul din Făgăraș va trata forme ușoare de COVID-19 pentru a prelua din presiunea de pe secția ATI de la Județean

Publicat

pe

Spitalul Municipal Făgăraș a pus la dispoziție 20 de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-COV-2, care au forme ușoare de Covid-19. Conducerea a luat decizia pentru tratarea corespunzătoare a persoanelor care locuiesc în Țara Făgărașului, după cum declara și la începutul epidemiei că urmează să se întâmple cel mai probabil „în valul doi”, transmite FagarasulTau.ro.

Publicitate

„Preocuparea noastră majoră merge către Spitalul Județean, care are secția ATI, una dintre cele mai încercate în aceasta perioadă. ATI-COVID este în continuare plin, în acest moment, toate cele 28 de locuri sunt ocupate cu pacienți cu diferite forme de grave. (…) Am reușit să creștem capacitatea cu încă 20 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19 la Făgăraș. Ne preocupă să eficientizăm modul în care lucrează medicii în celelalte sectii COVID deja existente, în așa fel încât pacienții să beneficieze de maximum de calitate a acestui serviciu. (…) Spitalele vor să colaboreze între ele și este un lucru foarte bun pentru comunitatea brașoveană”, a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Brasov, dr. Andrea Neculau.

Pacienții din Țara Făgărașului cu forme ușoare de Covid-19 sunt tratați și la Spitalul Municipal Făgăraș, începând de săptămâna trecută, într-un pavilion exterior care aparține de Boli Infecțioase.

„Am luat această decizie din cauza numărului mare de persoane din orașul Victoria care s-au prezentat la Spitalul Municipal Făgăraș cu simptome specifice Covid-19. Am dorit să venim în ajutorul bolnavilor din Țara Făgărașului, așa cum am spus de la începutul epidemiei că vom face atunci când va fi cazul. Situația este sub control, corpul de clădire unde sunt îngrijiți bolnavii de Covid este separat, ceilalți pacienți nu interacționează deloc cu aceștia”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al unității spitalicești, Mariana Câju.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes