Connect with us
Publicitate

Administrație

Spitalul de Urgență din Sfântu Gheorghe se înnoiește în totalitate

Publicat

pe

Publicitate

Lucrările la noul spital de pneumologie, care se construiește în incinta Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, sunt realizate în proporție de 70%. Începute în urmă cu un an, acestea se vor finaliza în toamnă, spun reprezentanții spitalului.

Construcția, în valoare de 28 de milioane lei, este cofinanțată de Ministerul Dezvoltării, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, transmite radiomures.ro.

Pe de altă parte, procesul de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe, început în urmă cu mai bine de doi ani, a fost recent finalizat și a fost făcută recepția lucrărilor. La începutul anului viitor vor funcționa aici serviciile de urgență, precizează pentru Radio Tg.Mures managerul Spitalului Județean de Urgență, Andras Nagy Robert: „Spitalul de pneumologie urmează să fie finalizat, ca și construcție, în jurul lunii noiembrie. Lucrările aici sunt într-un stadiu destul de avansat. Extinderea Unității de Primiri Urgențe a fost finalizată. Recepția lucrării s-a făcut recent și urmează să se monteze și aici o parte dintre echipamente. Mai urmează o altă etapă de autorizare în această privință iar speranța noastră este ca la începutul anului viitor pacienții să fie primiți în noua locație.”

Finanțat prin Programul Operațional Regional, proiectul UPU a costat peste 6 milioane de lei plus TVA, iar echipamentele medicale performante aduse pentru dotarea secției au costat aproximativ 1,5 milioane de lei.

Publicitate

Tot în curs de reabilitare este și clădirea veche de 150 de ani a Spitalului, cea mai mare parte a lucrărilor de consolidare și reamenajare fiind finalizate.

În plus, Consiliul Județean Covasna mai are în derulare un alt proiect european privind reabilitarea energetică a trei clădiri a Spitalului, mai spune managerul unității, Andras Nagy Robert: „La Consiliul Județean Covasna este activ un proiect pentru care urmează etapa de licitație publică în această privință pentru executarea lucrărilor după ce acum un an și jumătate am câștigat un proiect european de reabilitare energetică a clădirilor Spitalului. Lucrările cuprind trei clădiri: clădirea principală, clădirea de boli infecțioase, respectiv alte corpuri de clădire din zona administrativă.”

În momentul de față, dispensarul TBC și Secția de Pneumologie funcționează în două clădiri separate din municipiul Sfântu Gheorghe, aflate într-o stare avansată de degradare.

Noul edificiu va reuni în aceeași clădire atât policlinica, cât și dispensarul TBC și zona de spitalizare de zi și continuă, cu o capacitate de spitalizare de 34 de paturi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes