Connect with us
Publicitate

Social

Spitalul de ortopedie Azuga, afectat de atacul cibernetic: „Activitatea din spital se desfăşoară offline. Pe mulţi dintre pacienţi i-am reprogramat”

Publicat

pe

Spitalul de ortopedie Azuga, una dintre cele 18 unităţi medicale afectate de atacul cibernetic din această dimineată, a reprogramat pacienţii care nu reprezentau urgenţe medicale. Pacienţii care urmau să fie externaţi astăzi încă aşteaptă şi o variantă luată în calcul este să mai rămână încă o zi în spital. Problema sistemului informatic încă nu a fost rezolvată. Spitalul foloseşte sistemul informatic Hipocrate.

Publicitate

„Noi nu suntem foarte lămuriţi, nu văd să ne fi fost afectată încă baza de date. Am văzut că e o problemă, am primit de la ei (Hipocrate – n.red.) o adresă şi urmează să-i contactez să mă lămuresc cu anumite aspecte, până la momentul acesta nu au rezolvat problema.

Activitatea din spital se desfăşoară offline. Pe mulţi dintre pacienţi i-am reprogramat, care nu au fost urgenţe. Oamenii s-au panicat că nu a mers nimic de dimineaţă. Mulţi s-au reprogramat şi am rezolvat urgenţele care au fost. Merge greoi. Cei care au fost cu externare încă aşteaptă şi o să vedem, îi mai reţinem încă o zi, cumva o să vedem, probabil o să-i mai ţinem o zi. Tot ce s-a putut s-a reprogramat, era şi multă lume şi oamenii au plecat când au văzut că nu merge sistemul. Vorbim de câteva zeci de persoane.

Sistemul Hipocrate este un sistem integrat prin care spitalul înregistrează pacienţii, face raportarea, se înregistrează toate datele statistice şi medicale”, a spus pentru ZF Ec. Maria Magdalena Copăceanu-Turcu, director Financiar-Contabil în cadrul Spitalului de ortopedie Azuga.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes