Connect with us
Publicitate

Eveniment

Spitalul de Boli Infecţioase Braşov a fost vitregit în ultimii 10 ani de bani pentru investiţii. Cât a primit unitatea medicală care de un an se luptă în prima linie cu pandemia

Redactia Brasov

Publicat

pe

Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele de boli infecțioase ale României, aflate de un an în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19 și în ce i-au investit? HotNews.ro a obținut documente privind toate investițiile făcute în ultimii 10 ani în 4 dintre spitalele-vedetă ale pandemiei: Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj și Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți bani au mers către Institutul Matei Balș, care a primit de aproximativ 12 ori mai mulți bani decât Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, de 6 ori mai mulți bani decât cel din Iași și de 2,5 ori mai mulți bani decât Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Info pe scurt:

  • Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase al României, a primit și cei mai mulți bani pentru investiții în ultimii 10 ani, dintre spitalele românești cu specializarea „boli infecțioase” – peste 68 de milioane RON.
  • Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov a primit în acest timp de aproximativ 12 ori mai puțini bani pentru investiții, cel din Iași de 6 ori mai puțin, iar cel din Cluj de 2,5 ori mai puțin.
  • De remarcat că Institutul Matei Balș are 740 de paturi, în timp ce la Iași sunt 300 de paturi în spitalul de boli infecțioase, la Cluj 191, iar la Brașov 107, dintre care 74 sunt funcționale în acest moment și 33 închise temporar.
  • Institutul Balș este și singurul care se află în subordinea Ministerului Sănătății, de unde primește buget pentru investiții. Celelalte spitale de boli infecțioase se află în subordinea autorităților locale, de unde primesc finanțare.
  • Banii pentru investiții au mers atât către renovări ale clădirilor, cât și către aparatură medicală, centrale termice și lucrări la instalația electrică, despre care s-a vorbit tot mai mult în ultima vreme că, în multe cazuri, nu mai face față la volumul actual de aparatură medicală din spitale.
  • HotNews.ro scria însă recent că spitalul condus în ultimele două decenii de Adrian Streinu Cercel a cheltuit, în ultimii 5 ani, toți banii primiți de la Ministerul Sănătății pentru investiții pe aparatură medicală, în vreme ce în consolidarea clădirilor vechi de 70 de ani nu s-a investit niciun leu.
  • De asemenea, două dintre spitalele analizate – Institutul Balș și Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov – au avut și ani în care nu au primit niciun ban pentru investiții.

Investiții în spitalele din prima linie: Renovări, aparatură medicală, modernizarea instalației electrice și centrale termice

Dintre cele 4 spitale-cheie în pandemiei ale căror investiții din ultimii 10 ani au fost centralizate de HotNews.ro, cele mai mari sume au ajuns, așa cum era de așteptat, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din țară – un total de 68.181.000, investiții în aparatură medicală și lucrări de consolidare a clădirii în ultimii 10 ani.

De remarcat că Institutul Matei Balș este cel mai mare dintre cele 4 spitale analizate la capitolul investiții, având un total de 740 de paturi grupate în secţii de pediatrie şi secţii pentru adulţi.

Publicitate

În comparație cu acesta, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași are 300 de paturi, cel din Cluj 191 de paturi, iar cel din Brașov 107, dintre care 74 sunt funcționale și 33 sunt închise temporar.

Banii de investiții din cele 3 spitale din afara Capitalei – Cluj, Iași și Brașov – au mers atât către renovări ale clădirilor, cât și către aparatură medicală, centrale termice și lucrări la instalația electrică, despre care s-a vorbit tot mai mult în ultima vreme că, în multe cazuri, nu mai face față la volumul actual de aparatură medicală din spitale, în condițiile în care majoritatea spitalelor din România, cu tot cu instalațiile electrice, au fost proiectate în urmă cu zeci de ani.
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Două victime în urma unui accident în care o maşină a intrat într-un cap de pod pe DN 1, la Predeal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN 1, având direcție de deplasare Brașov către Predeal, la km 153 + 200 metri a lovit un cap de pod. În urma impactului au rezultat două victime, care au fost transportate la spital.

Publicitate

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier. Traficul se desfășoară în condiții normale.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Un bărbat din Recea a incendiat 5 pui de câine. Niciunul nu a supravieţuit

Redactia Brasov

Publicat

pe

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Publicitate

În fapt, la data de 05 mai 2021, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Recea, județul Brașov, cu privire la faptul că un bărbat din aceeași localitate, ar fi ucis, prin incendiere, 5 pui de câine.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiștii, care au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 35 ani, precum și cadavrele celor 5 animale, stabilind faptul că acestea nu aveau stăpân.

Publicitate

În continuare, conform procedurilor legale în vigoare, s-a procedat la ridicarea cadavrelor animalelor de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Percheziţii la două firme care vindeau piese auto contrafăcute

Redactia Brasov

Publicat

pe

Astăzi, 06 mai, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează percheziții domiciliare și controale economice, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare comercializarea de piese auto contrafăcute.

Publicitate

Perchezițiile se desfășoară pe raza județelor Brașov și Buzău, la sediul social și punctele de lucru a două societăți comerciale.

Acțiunile se vor desfășura în patru locații, în urma acestora urmând a fi identificate și ridicate mijloace de probă, respectiv piese auto contrafăcute, documente de proveniență, medii de stocare, totodată efectuându-se toate activitățile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situației de fapt.

Publicitate

Polițiștii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>