Connect with us
Publicitate

Economic

Spitalul Clinicco din Braşov a raportat afaceri de 22 mil. lei în 2020, la un nivel similar cu anul anterior

Publicitate

Publicat

pe

Compania Clinicile Icco SRL, sub care este operat brandul Clinicco, unul dintre operatorii medicali de talie medie din piaţa privată de sănătate, a încheiat anul 2020 cu afacerid e 22,4 mil. lei, la un nivel similar cu anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Publicitate

În ceea ce priveşte profitul companiei, anul 2020 a fost cel mai bun pentru businessul medical, după ce profitul a trecut de 1,1 mil. lei, după o evoluţie de aproape 50%. Anterior, compania a mers fie pe pierderi, fie profitul nu a fost semnificativ, investiţiile văzându-se direct în busines­surile medicale. Clinicco are 92 de angajaţi.

Spitalul are 97 de paturi şi include şi o po­­li­clinică, cinci săli de operaţie, dar şi 14 pa­­­turi pentru anestezie şi terapie intensivă.

Compania cu activităţi pe piaţa serviciilor medicale private face parte din grupul Icco, structurat în mai multe divizii, construcţii, energie, industrie, electronică, dezvoltări imobiliare şi instalaţii.

Publicitate

Anul trecut, Clinicco şi Medicover, al treilea jucător din piaţa privată de sănătate, au încheiat un parteneriat pentru relocarea unei clinici Medicover în cadrul spitalului din Braşov. Din acţionariatul Clinicilor Icco fac parte Călin Costan, care controlează indi­rect 80% dintre acţiuni, prin inter­mediul unei alte firme, iar restul de 20% îi revin lui Andro Balint, potrivit datelor de pe platforma de analiză confidas.ro.

Pandemia de COVID-19 a pus presiune pe sistemul sanitar românesc, iar pacienţii s-au îndreptat spre operatorii medicali privaţi, în contextul în care spitalele de stat au fost dedicate pacienţilor cu noul virus.

Astfel, mai mulţi jucători au precizat că au observat o adresabilitate mai mare pentru servicii medicale private după ridicarea restricţiilor de la 15 mai 2020.

În continuare există o polarizare puternică a spitalelor în România, ceea ce face ca în zone întregi oamenii să nu aibă acces la asistenţă medicală în apropiere de casă. în plus, impactul pandemiei şi teama românilor de a mai merge în spitale publice, unde riscul de infectare este ridicat, i-au determinat pe pacienţi să caute asistenţă medicală în privat.

Piaţa totală de sănătate privată este estimată la 7 mld. lei anual, iar cei mai mari jucători după cifra de afaceri sunt Regina Maria, MedLife şi Medicover. în piaţă activează şi operatori de talie medie, care nu s-au dezvoltat la nivel naţional şi au mizat mai mult pe medicina de nişă, pentru a rezista presiunii din partea operatorilor mari.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes