Connect with us
Publicitate

Social

Spitalul care nu mai face internări, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Publicat

pe

Europa FM, în urma unui interviu cu medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București anunță că în Spitalul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, cel mai mare de acest fel din țară, nu se mai pot face internări.

Din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul tip de coronavirus, locurile din spital s-au ocupat.

Situația se schimbă constant și o parte dintre bolnavi vor fi transferați la spitalele suport, spune medicul Adrian Marinescu.

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI.”

Publicitate

În aceste condiții, medicul Adrian Marinescu spune că măsurile de igienă și distanțare socială sunt mai importante ca oricând.

“Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes