Connect with us
Publicitate

Social

Spiritul Crăciunului, în fiecare cartier brașovean: Primăria extinde, anul acesta, iluminatul festiv şi împodobeşte brazi de Crăciun în mai multe zone din oraș

Publicat

pe

Primăria Braşov pregăteşte, în premieră, pentru Sărbătorile de iarnă din acest an, brazi de Crăciun şi pentru cartierele oraşului, spre deosebire de anii trecuţi, când, practic, doar zona centrală era împodobită, bugetul alocat în acest sens fiind de 1,2 milioane de lei, mai redus decât din 2019, an de dinaintea pandemiei, când sărbătorile nu au fost atât de „sărăcăcioase” ca în 2020, şi când aceste costuri s-au ridicat la 1,6 milioane de lei, a anunţat, miercuri, viceprimarul Flavia Boghiu.

Publicitate

„Acest Crăciun va fi despre lumină, despre felul nostru de a fi împreună în condiţii de siguranţă. (…) Braşovenii se vor putea bucura de Crăciun în cartierele lor (…), vom duce această sărbătoare în cartiere, cât mai aproape de oameni. (…) Ne dorim să evităm aglomerările de persoane într-un singur loc, ca sărbătorile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, a spus viceprimarul braşovean.

Potrivit lui Boghiu, anul acesta, municipalitatea va împodobi în total 13 brazi, trei în centru şi 10 în cartiere, va pregăti 30 de căsuţe, de asemenea în zona centrală şi în câteva locuri din cartiere, cu produse tradiţionale şi opt camionete care vor vinde mâncare şi băuturi într-o piaţă din zona centrală.

Conform viceprimarului, şi iluminatul festiv, care va fi „în culori calde”, va fi extins în acest an, urmând să fie iluminate nu doar străzi din zona centrului istoric, ci din întreaga zonă centrală a oraşului.

Publicitate

Flavia Boghiu a menţionat că instalaţiile de iluminat festiv nu aparţin municipalităţii, ci sunt furnizate de o firmă, care prestează, în baza unui contract, de mai mulţi ani, acest serviciu Primăriei.

Totodată, viceprimarul braşovean a precizat că procedurile de selecţie a producătorilor de produse alimentare şi meşteşugăreşti care vor vinde în căsuţele puse la dispoziţie de Primărie, precum şi a celor cu foodtruck-uri a fost demarată miercuri, urmând să fie punctaţi în plus comercianţii la care se poate plăti cu cardul şi care au experienţă în participarea la astfel de evenimente, fiind, de asemenea, preferaţi producătorii din zona Braşovului.

Anul acesta, la Braşov, iluminatul festiv ar urma să fie funcţional de pe 29 noiembrie şi până în 9 ianuarie 2022, a menţionat sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes