Connect with us
Publicitate

Cultural

Spectacol inedit, la Filarmonica Brașov. 8 dirijori vor urca scenă pentru un concert special

Publicat

pe

Filarmonica Brașov organizează, în aceste zile, un masterclass de dirijat cu celebrul profesor și dirijor Uroš Lajovic, unul dintre cei mai buni muzicieni din lume. Atelierul de dirijat organizat în parteneriat cu ”Platform for Culture” Croația le propune tinerilor dirijori din întreaga lume să vină să lucreze cu unul dintre cei mai renumiți profesori de dirijat din lume – Uroš Lajovic, profesor al Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena între 1991 – 2012.

Publicitate

În cadrul proiectului, dirijorii selectați au avut ocazia să vină la Brașov să dirijeze pe o perioadă de cinci zile orchestra Filarmonicii Brașov, avându-l ca profesor îndrumător pe Uroš Lajovic. Atelierul se va încheia cu un concert alături de Filarmonica Brașov în care toți cei 8 candidați vor avea ocazia să dirijeze o parte din repertoriul concertului.

Cele cinci zile vor fi filmate de o echipă profesionistă de filmare și se vor realiza materiale de prezentare ale atelierului, ale Filarmonicii Brașov și ale candidaților alături de maestrul Lajovic. Materialele vor servi mai multor scopuri: educativ – pentru muzicieni și public (care poate să înțeleagă fenomenul repetițiilor și importanța dirijorului), de diseminare a mesajului educațional-cultural al instituției și a muzicienilor și va oferi o șansă unora dintre cei mai buni dirijori tineri din lume să se desfășoare artistic alături de o orchestră profesionistă. În acest fel, activitatea Filarmonicii Brașov va putea fi vizualizată pe canale urmărite de mii de oameni din întreaga lume.

Programul serii este următorul:

Publicitate
  • W. A. Mozart: Uvertura la opera Don Giovanni
  • S. Rachmaninov: Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2, Op. 18
  • M. Mussorgsky: Tablouri dintr-o expoziție

Solista serii este pianista Kira Frolu. Câștigătoare a Bursei “Moștenitorii României Muzicale” ediția 2022 oferită de Radio România Muzical, este în prezent studentă masterandă la Academia Regală de Muzică din Londra sub îndrumarea prof. Ian Fountain, unde studiile îi sunt sprijinite de o bursă de merit. Este laureată a concursurilor Vladimir Krainev din Ucraina și Evangelia Tjarri din Cipru, printre altele.

Accesul la concert este gratuit în limita locurilor disponibile, iar locurile pot fi rezervate în avans, online, pe site-ul www.bilet.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes