Connect with us
Publicitate

Cultural

Spectacol cu invitați speciali, la Filarmonica Brașov, pe 1 februarie. Doi artiști internaționali vor fi atât soliști, cât și dirijori

Publicat

pe

Filarmonica Brașov are săptămâna aceasta doi invitați de seamă care vor avea fiecare dublă ipostază în cadrul concertului de joi. Pe 1 februarie de la ora 19.00, Thomas Carroll și Hyung-ki Joo vor alterna pozițiile de solist și dirijor.

Publicitate

Astfel, iubitorii de muzică din oraș vor putea lua parte la un concert deosebit, în care dirijorii vor lua și rol de soliști, Thomas Carroll cântând și la violoncel, iar Hyung-ki Joo (cunoscut de către publicul brașovean mai ales ca fiind parte din duoul Igudesman & Joo) cântând la pian.

Programul muzical al serii va consta din Uvertura Romeo și Julieta de Piotr Ilici Ceaikovski, urmată de Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43 de Serghei Rahmaninov. Apoi se vor interpreta piesele Kol Nidrei de Max Bruch și Daphnis et Chloé Suita nr. 2 de Maurice Ravel.

Săptămâna viitoare, pe 8 februarie, iubitorii de muzică și turiștii din oraș se vor putea bucura de un concert dirijat de Tiberiu Dragoș Oprea, care o va avea ca solistă pe celebra violistă japoneză Tomoko Akasaka. Concertul va începe cu Concertul pentru violă de Béla Bartók, care va fi urmat de piesa Masques et bergamasques de Gabriel Fauré și Cele două suite Tricornul de Manuel de Falla.

Publicitate

Apoi, pe 15 februarie, la Sala Patria vor concerta dirijorul Oliver Zeffman și pianista Adela Liculescu, care vor urca pe scenă alături de orchestra Filarmonicii Brașov într-un eveniment în care se vor interpreta Concertele nr. 1 și 2 pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73 de Johannes Brahms.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes