Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Spectacol cu cai Lipițani la Herghelia Sâmbăta de Jos, din Braşov. Rasa a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

Publicat

pe

Hergheliile Romsilva organizează, sâmbătă, la ora 11.00, un spectacol cu cai Lipițani, la Herghelia Sâmbăta de Jos, județul Brașov. Show-ul se adresează spectatorilor de toate vârstele, iar intrarea costă 20 lei/persoană, potrivit anunțului Romsilva.

Publicitate

Tradiția de creștere a cailor din rasă lipițană a fost adăugată pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a UNESCO.

Herghelia este destinată creșterii și ameliorării materialului genetic pentru rasa Lipițan. La Sâmbăta de Jos, una din cele mai importante herghelii de cai Lipițani din lume, se cresc 7 linii de sânge care poartă numele armăsarilor care au stat la baza formării actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola și Tulipan.

Pentru a ajunge la Herghelia Sâmbăta de Jos trebuie să mergeți în localitatea Sâmbăta de Jos, din comuna Voila, județul Brașov.

Publicitate

În cadrul complexului se află și „Castelul Brukenthal“, edificiu declarat monument de arhitectură ce face parte din patrimonial național. Castelul a fost construit în perioada anilor 1750-1760 de către clăcașii contelui Brukenthal, fratele lui Samuel Brukenthal – fondatorul Muzeului din Sibiu.

Romsilva, prin Direcția Cai de Rasă din subordine, administrează 12 herghelii și 4 depozite de armăsari unde sunt conservate și ameliorate genetic 13 rase de cai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes