Connect with us
Publicitate

Social

Specialiştii compară Covid-19 cu gripa spaniolă şi trag un semnal de alarmă

Publicat

pe

După momentele de relaxare, numărul de infectări cu Covid-19 a escaladat rapid în mai multe ţări, chiar dacă în altele a încetinit. Specialiştii susţin că noul coronavirus se manifestă exact aşa cum au prezis şi că urmează să avem de-a face şi cu al doilea val, cum s-a întâmplat şi cu gripa spaniolă, după cum susţine Ranieri Guerra, director adjunct al OMS, citat de digi24.ro.

Comparaţia cu gripa spaniolă nu este întâmplătoare, susţine directorul adjunct al OMS care precizează: „exact ca şi Covid-19 şi gripa spaniolă a scăzut vara şi s-a reluat cu înverşunare în septembrie şi octombrie, provocând 50 de milioane de decese în al doilea val”.

Ranieri Guerra, director adjunct la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a venit cu această explicaţie ca urmare a unei scrisori semnate de experţi din Italia care susţin că o dată dispărut virusul din clinică „urgenţa a trecut”. Guerra nu este de acord cu acest punct de vedere şi crede că evoluţia pandemiei este previzibilă şi trebuie luate toate măsurile pentru a limita circulaţia virusului.

Guerra susține că evoluția pandemiei este previzibilă și că trebuie luate toate precauțiile pentru a limita circulația virisului în septembrie-octombrie.

Publicitate

„Italia este gata să vaccineze 100% din populație împotriva gripei, conform recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății”, a mai declarat Guerra, indicând una dintre armele care vor ajuta la o mai bună confruntare cu un posibil al doilea val de COVID-19, la toamnă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes